Les Miserables in de bioscoop…

LES-MISERABLES-Poster1Vanvond gaan Suus en ik uit. En wel naar een musical die we allebei prachtig vinden. Les Miserables, nu in de bioscoop. Ik zelf heb deze productie al verschillende keren gezien in Nederland en Londen. De muziek is groots en meeslepend, maar wat me nog het meest raakt is het verhaal.

Ik weet niet of jullie het verhaal kennen, maar voor mij zijn er zoveel aanknopingspunten om te praten over genade en wet. Over vergeving of wraak. Over opoffering voor een groot ideaal. Het is zo’n ontroerend verhaal met grootse thema’s die ons leven ook raken.

Als ik je een tip mag geven: ga dat zien.. Voor de http://www.basis.cc zal ik vast nog eens een themaserie maken rondom deze film. Elk personage zou een uitgangspunt voor een dienst kunnen zijn. Goed, vanavond ga ik gewoon lekker genieten met Susanne. Neem geen aantekenblok mee hoor… 😉

Wel grappig was de reactie van een HQ student op Les Miserables vorig jaar. Ik liet haar een paar prachtige fragmenten horen en haar reactie was: ‘wel een beetje amateuristisch’. Toen ik weer op mijn stoel zat na een enorme lachbui legde ze uit: ‘ja, ze gebruiken steeds weer dezelfde melodieen, hadden ze niet meer inspiratie ofzo’. Gisteren liet ik de productie weer zien aan studenten (90% had deze muziek nog nooit gehoord) en ze waren zwaar onder de indruk.

Geniet van een voorproefje. Het gehele concert met fabelachtige bezetting, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van dit meesterwerk!
http://www.youtube.com/watch?v=riSMU2wiCKs&list=PLA04BDB2C972E6101