Skip to content

Het gaat maar door met Praise United!

Het gaat maar door met Praise United, de grote interkelijke praise projecten onder leiding van Martin Brand en Henk Doest. Na geslaagde projecten in Emmeloord, Zwolle, Friesland (3x), Ten Boer (3x), Hattem staan er nu PU’s in de planning voor Huizen, Katwijk, Hoogeveen, Zwolle (opnieuw), Friesland (opnieuw), Ten Boer (opnieuw), Brabant en Schoonhoven. Henk en Martin zijn opgetogen over de groei van PU tot een landelijke beweging.

Martin: “Het gaat niet om ‘kijk eens even wat wij allemaal tot stand brengen’ maar we zijn enorm enthousiast over de zegen die God geeft in deze projectkoren. In het repetitieproces van een maand gebeuren al zoveel prachtige dingen in mensenlevens. We zien dat PU inspirerend en opbouwend werkt voor de deelnemers uit zoveel verschillende kerken. We lachen, bidden, zingen, getuigen en genieten heel wat af. Inmiddels hebben al zo’n  2000 mensen uit tientallen verschillende kerken meegezongen in een Praise United. En we mochten met elkaar het evangelie uitzingen voor en eenheid beleven met zo’n 12.000 mensen! Er zijn zoveel mooie getuigenissen van bekeringen en bemoediging naar ons toegekomen. We zijn er heel enthousiast over!” 

(zie hier de openingsfilm van PU in Zwolle 2013 voor een indruk van PU)

Landelijke visie
De toekomstvisie van Henk en Martin is om vanaf 2015 in elke provincie een  jaarlijks PU project te kunnen begeleiden en dan wellicht eens per 2 jaar een concert met een koor van 2000 mensen? Ergens in de openlucht? Hoe overweldigend zal dat klinken en eruit zien. Een koor met mensen van alle leeftijden, kerkelijke achtergronden dat samen meerstemmig de meest prachtige liederen zingt. Van psalm tot moderne aanbiddingsmuziek. In eenheid het verhaal vertellen en uitzingen! Organisaties die interesse hebben in dit project kunnen zich via deze website melden!

Na de zomervakantie trappen Henk en Martin het seizoen af in Huizen waar nu al ruim 120 deelnemers uit vele kerken staan te popelen. De laatste aanmeldingen kunnen de komende weken nog worden verwerkt. Zie www.puhuizen.nl 

8 thoughts on “Het gaat maar door met Praise United! Plaats een reactie

 1. Hi Martin,

  Hoe gaat he? Wat gaaf! Kwil me graag aanmelden voor Katwijk! Hoe doe ik dat?

  Groetjes, Marielle van Rietschoten

  Marielle Mobiel

  • leuk Marielle, dan ben je de eerste… 😉 We maken dit allemaal nog wel bekend tzt. In Katwijk zullen we DV voor de zomer van 2014 een project starten ism Stichting Piek, maar het is allemaal nog erg pril. Komt vast goed! Je hoort er van!

 2. ik hoop ook zo dat je weer met de tienerkoren gaat werken mijn kleindochter verheugd zich er nu al op. Ze hoopt ook dat je eens een cd gaat maken met liedjes voor hun leeftijd, een tip???

 3. Nog een reactie van mijn kant: op de foto zie ik dat Talitha Nawijn ook meedeed afgelopen zaterdag? Of doet zij met elke PU mee? Zal vast nog mooier zijn geweest dan al de mooie reacties…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s