Schrijversteam voor nieuw album ‘At Once’

In het voorjaar van 2014 hopen Jaap Kramer, Marco Hoorn en Jacob Schenk met hun nieuwe liedjes weer veel mensen te verrassen. Het eerste album van mannengroep ‘At Once’ is erg goed ontvangen. De titelsong ‘Sterk in U’ werd geschreven door Martin Brand. De uitvoering is ronduit groots te noemen met

medewerking van een volledig orkest en band. De mannen van At Once treden regelmatig op en zijn vol toekomstplannen. Een nieuw album wordt momenteel voorbereid. ‘Vader’

De nieuwe cd heeft na een thema meegekregen. Vaderschap. De liedjes zullen stuk voor stuk aansluiten bij dit onderwerp. Martin Brand is als tekst- en muziekschrijver betrokken bij het creatieve team. Als producer en arrangeur is Frank van Essen aangeschoven (o.a. verantwoordelijk voor de laatste albums van Sela en Trinity) en naast Jaap Kramer zijn nog diverse andere componisten aan de slag gegaan. Het belooft een prachtige plaat te worden. De eerste liedjes zijn inmiddels geschreven.

Luister hier naar het lied ‘Sterk in U’ dat Martin vorig jaar schreef voor de groep. Martin: “Ik vind het erg leuk om soms voor andere zangers en groepen te schrijven. Vooral omdat ik het een uitdaging vind om me te verplaatsen in hun gedachtenwereld en hun publiek. Ik merk dat ik voor At Once of Lucas Kramer bijvoorbeeld andere zinnen schrijf als voor mijn eigen liedjes. Ik wil niet mijn woorden in hun mond leggen. Ik wil proberen in woorden te vangen wat de artiesten zelf graag willen zeggen. En in het geval van At Once is dat natuurlijk makkelijk omdat muzikaal leider Jaap ook nog eens prive mijn goede vriend is…”