Skip to content

Nieuw Lied – God had honger…

Een poging om het enorme wonder van kerst, Jezus laat zijn goddelijke heerlijkheid achter en wordt als mens geboren in een armoedig hok, woorden te geven. 

GOD HAD HONGER

God had honger, kreeg te eten
God was naakt en werd gekleed
Hij, zo groot, durft kwetsbaar klein te worden
Liet het toe dat een mens iets voor Hem deed

God moest huilen, werd getroost
God werd vuil en werd verschoond
Maria zei: ‘toe vrees maar niet’
En zij heeft God toen in slaap gewiegd

En ik sta hier aan de kribbe
Geen woord voelt als gepast
Totdat ze zegt ‘houd jij Hem even vast?

God is licht, ik mag hem dragen
Hij beweegt, mijn adem stokt
Hij had alles, maar Hij kiest los te laten
God werd klein, als ik, zelfs kleiner nog

God kijkt op, ik zie zijn ogen
Ik moet huilen, Hij vertroost
Woorden vechten zich van binnen uit naar buiten
Maar ’t blijft stil omdat ik geen van alle koos

We staan samen aan de kribbe
Geen woord voelt als gepast
Totdat ze zegt ‘bedankt dat je hier was’’

Het Kind rust uit, Hij ligt weer bij zijn moeder
En zijn vader Jozef schudt mijn hand
De deur valt dicht, ik sta weer in het donker
Maar het lijkt toch lichter dan het was

————————————

Filippenzen 2:
6 Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, 7 maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, 8 heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood

Johannes 1:
1 In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. 2 Het was in het begin bij God. 3 Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat…
14 Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader.
18 Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.

Johannes 8:
56 Abraham, uw vader, verheugde zich op mijn komst, en toen hij die meemaakte was hij blij.’ 57 De Joden zeiden: ‘U bent nog geen vijftig en u zou Abraham gezien hebben?’ 58 ‘Waarachtig, ik verzeker u,’ antwoordde Jezus, ‘van voordat Abraham er was, ben ik er.

23 thoughts on “Nieuw Lied – God had honger… Plaats een reactie

  • Het is juist een wonder dat God zich zo klein maakt en als baby in onze wereld kwam. Hij werd echt mens. Kwam echt dichtbij. Als we het kerstverhaal lezen, zien we toch een baby. En heel gewone mensen mochten er bij zijn. Dat heb ik willen vertellen want voor dat wonder ben ik dankbaar. Dat het schokkend is dat God zich zo ‘verlaagd’ naar ons niveau ben ik met je eens. Maar dat was niet mijn idee… 😉 Dat was Zijn manier om ons te bereiken.

   • Zeker is het een wonder dat hij zich wou verlagen tot mens. Je ziet inderdaad een baby alleen ik denk dat het niet de bedoeling is om de Here Jezus zien die verschoond word ofzo. Er word ook heel weinig beschreven in de Bijbel van de Here Jezus als baby of als klein kind en ik denk dat dat niet zonder reden niet beschreven is.

 1. Ik steek een dikke duim omhoog, net zoals ik dat naar mijn kids doe als ze iets moois tot stand hebben gebracht. 😉
  Super mooi, Martin en Henk. En helemaal waar, God verlaagde zich tot het niveau van menszijn door Zijn Zoon Jezus! Hij zette zichzelf volledig voor schut om de brug tussen Hem en ons te slaan.
  En het enige wat Hij wil, is dat we geloven in Hem en het offer wat Hij bracht en een relatie met Hem aangaan!

 2. Heel mooi Martin, vooral niet teveel herschrijven.
  Het wonder voor onkerkelijken ontvouwen vraagt een andere belichting dan voor de kerkelijken onder ons die volgestopt zijn met symboliek door de eeuwen heen. Zegen!

  • Het gaat niet om de onkerkelijken,maar juist om alle ‘negatieve ‘ reacties van kerkelijken,in ieder geval dat Martin niet zo het Godsbeeld mag neerzetten….,je kunt het niet met elkaar eens zijn ,oké ,maar zulke stereotype reacties…

 3. onwillekeurig kwam bij mij boven de geschiedenis van de stokoude Hanna, die ook het Kind mocht vasthouden toen Die in de tempel werd gebracht op de achtste dag, en God loofde, jullie doen dit in een lied, en dat is mooi, ook dat jullie dit met een ieder wilt delen

 4. Ha Martin,
  gelukkig toch weer geplaatst,zie vorige bericht!
  Wat brengt dit een prachtig beeld van de kerstboodschap tot stand! Ga je de melodie ook nog plaatsen,of komt die pas na de uitvoering met je studenten?Ook mooi verwoordt en eerst nadenken ( jouw facebookantwoord) de regel:God werd vuil,maar IK werd verschoond oftewel : ik werd gered/gewassen door Zijn komst, toch?Tikfout: ik moeten huilen -> ik moet huilen of wij moeten huilen?
  Ga zo door Henk en Martin!

 5. “Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.” (Jes 9:5)
  Het is ook niet te vatten… Hij kwam zelf… zo écht, zo tastbaar en zo kwetsbaar…. net als je lied. Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s