Brandbrief: ‘Als Jezus leren omgaan met conflicten…’

Martin presenteert elke zondagavond 20:00 uur het programma Brandbrief op Groot Nieuws Radio (1008 AM). Afgelopen zondag was het onderwerp: ‘Omgaan met conflicten als leerling van Jezus’. Luister de uitzending hier terug.

We raken in ons leven allemaal in conflicten verzeild. Simpelweg omdat mensen niet volmaakt zijn doen we elkaar aan de lopende band onrecht aan. Ook christenen, hoewel positief in de groei, zijn geen uitzondering op deze regel. Regelmatig krijg ik mails met vragen (pijnlijke ervaringen) rondom dit onderwerp. Gekwetst zijn (en vervallen in zelfmedelijden). Boos zijn. Bitter worden. Het is zo makkelijk. Want soms heb je het idee dat je er helemaal niets aan kon doen. Dat je oneerlijk wordt behandeld en je onrecht/pijn wordt aangedaan. Voor jezelf opkomen en terug slaan lijkt rechtvaardig. Hoe ging Jezus om met conflicten en oneerlijkheid. Wat kunnen wij ervan leren? Reageer gerust en deel jouw ervaring hieronder met elkaar!