Lisa: “Tijdens het gebed stond ik te trillen op mijn benen”

Gisteravond ontmoette ik Lisa (18) na een concert in Hardenberg. Ze wilde even praten en vroeg om gebed, ze had haar moeder meegenomen. Ze vertelde dat ze de laatste jaren veel verdriet had meegemaakt. Ze had in korte tijd verschillende familieleden en vrienden verloren en voor zo’n jonge meid veel te veel ‘dood’ gezien. Haar ouders hadden haar gevraagd of ze mee wilde gaan naar het concert. Eigenlijk had ze niet zo’n zin. Maar toch besloot ze te gaan.

Toen ze binnenkwam in de concertzaal was de SOS worshipband aan het spelen en de liederen gingen vrijwel allemaal over vreugde van God te midden van soms heel moeilijke situaties. Over Gods trouw en liefde en aanwezigheid. Lisa werd door deze muziek enorm geraakt en besloot al snel de zaal te verlaten om even naar buiten te lopen. Daar ontmoette ze een vrouw… Deze vrouw had ze nog nooit eerder ontmoet, maar toch werd ze gelijk door haar aangesproken. “Meisje, ik wil je wat vertellen. God houdt van jou.”

Vervolgens raakten ze aan de praat en het leek wel alsof deze vrouw dingen van Lisa wist die ze niet kon weten. Toen de onbekende vrouw voorstelde om samen te bidden stemde Lisa toe.

“Tijdens het gebed werd ik helemaal warm en stond ik te trillen op mijn benen.” vertelde Lisa. “Ik merkte dat God bij me was. Maar ik snapte er helemaal niets van. Waarom overkwam mij dit? Ik wil graag alles begrijpen en onder controle hebben. Dit was iets dat ik nog nooit zo had meegemaakt”

Na het gebed kreeg Lisa nog wat tips van de vrouw en wisselden ze contactgegevens uit. Vervolgens besloot ze weer naar het concert te gaan. Inmiddels was ik begonnen met zingen en vertellen. Het thema was God vertrouwen en zijn vrede ervaren op het moment dat het moeilijk is. Dat Jezus nergens zei: ‘vertrouw op Mij en je zult geen problemen meer hebben.’ Hij zegt steeds weer: ‘vertrouw op Mij WANNEER er problemen zijn. Maak je geen zorgen. Ik ben erbij.”

Lisa had net haar tranen gedroogd, maar werd opnieuw geraakt. En dan te bedenken dat ze eerst helemaal niet wilde komen… Ze zei later: “De dingen die jij zei waren precies dezelfde dingen als die mevrouw buiten ook tegen me had gezegd, het was net alsof God me iets wilde duidelijk maken.” Ze vroeg na afloop van de avond of we konden bidden. Dat hebben we gedaan, samen met Lisa en haar moeder hebben we God gedankt voor de troost die Lisa mocht ontvangen. Lisa wil graag leven met Jezus en samen met Hem de pijn verwerken die ze heeft ervaren. Het was een bijzondere avond voor haar en haar moeder die zo hoopte dat Lisa iets van God zou mogen ervaren.

Ze stond er nog wat beduusd bij… “Ik snap er nog steeds helemaal niets van. Waarom gebeurd dit mij?” Ik heb Lisa meegegeven dat soms bijzondere dingen gebeuren in het leven van een christen. Maar dat God altijd bij haar zal zijn. Ook in de tijden zonder speciale ‘wonderen’. Ik gaf haar de tip om een dagboek te gaan kopen en op te schrijven wat God haar die avond had meegegeven. Zodat ze dat kan vasthouden.

“Grappig” zei ze. “Dat zei die vrouw buiten ook tegen me..” Ik glimlachte en was niet eens verbaasd. God gaat Zijn weg met mensen. Gaaf om daar soms deel van te mogen zijn.