Wat? Waar? Wanneer? Keuzestress…

Kiezen is nog niet zo makkelijk. Voor iets kiezen is vaak ook iets anders dus loslaten. Ik ben er weer eens druk mee. Deze weken richting zomervakantie zijn vol met plannen maken rondom het nieuwe seizoen t/m 2016. Visie en dromen heb ik altijd in overvloed. Meer voor 1 leven… Om een aantal plannen waar te kunnen maken heb ik meer nodig dan dromen alleen. Daarvoor heb ik wijsheid, doorzettingsvermogen en werklust nodig. Sinds mijn ziekte-periode kies ik er ook bewust voor om niet meer ‘alles’ te doen maar is rust en genieten met (en investeren in) mijn gezin prioriteit. Erg gaaf en goed. Maar dus ook een ‘beperking’ in wat ik daarnaast kan aanpakken. Zoveel mogelijkheden. En alles voelt zinvol.

In ieder geval staan er weer nieuwe koor- en theaterprojecten op het programma. Zal ik betrokken blijven als spreker en teamlid bij de Basis in Apeldoorn, hoop ik weer veel op pad te zijn met concerten, spreekbeurten en workshops. Daarnaast hoop ik tijd te kunnen vrijmaken om meer te schrijven. Op mijn blog. Maar misschien ook te gaan werken aan een inspirerend boekje. En ik loop al tijden met het idee om een dag per week te gaan besteden aan ‘online gesprekken’. Ik krijg dagelijks mail, vragen en reactie via social media en mijn website. Vaak voel ik de behoefte om iemand persoonlijk terug te mailen en mensen op deze manier te bemoedigen. Er zijn veel ‘zoekers’ die mij geloofsvragen sturen. Daar kom ik eigenlijk nooit aan toe in de drukte van alledag. En dan is er ook nog Operatie Mobilisatie met prachtige zendingsmogelijkheden en hulpprojecten waar ik iets voor zou kunnen doen en heb ik zoveel ideeën voor nieuwe liedjes en cd’s… Ik wil nog een theaterstuk schrijven… Pfff…

Soms denk ik wel eens: ‘was ik maar postbode’ of zoiets. In die zin dat je werkzaamheden helder zijn en je niet steeds hoeft na te denken over ‘wat gaan we nu weer eens doen’. En om vijf uur parkeer je je fiets en ben je lekker vrij. Aan de andere kant vind ik het het heerlijk om ‘vrij’ te zijn en zou ik het als postbode misschien niet zo goed doen. Keuzevrijheid is een luxeprobleem. Hoe maak jij goede keuzes? Ervaar jij Gods leiding daarin? En hoe dan precies?

Ben in ieder geval dankbaar dat ik nu al 10 jaar het land door mag trekken en voor alles wat God heeft gedaan in deze tijd!