Vaderliefde

Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’. 16 De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn.

De afgelopen week ben ik steeds bezig met een klein stukje, deze paar zinnen, uit de Bijbel. Deze woorden hebben enorme gevolgen als ze waarheid worden in je leven. Voor mij is dit een basis voor mijn geloof geworden. Dieper dan ik voelen kan. Dieper dan ik denken kan. Dieper dan ik uit kan leggen met woorden. Dieper nog… WEET IK dat God bestaat en sterker nog dat Hij van me houdt. Echt van me houdt. Het is contact en zo anders dan alle andere relaties, hoe tof en belangrijk ook, die ik heb.

Ja, ik weet dat het voor veel mensen heel vaag zal klinken wat ik schrijf. Sommige dingen moet je zelf meemaken en ervaren voor je het kunt ‘begrijpen’. En zelfs dan blijft het wonder.

Voor mij is de liefde van God een enorme bron van rust, vertrouwen en blijdschap heel diep van binnen. Niet uit te leggen. God geeft het door de Heilige Geest. Als antwoord op gebed. Op zoeken naar meer dan theorie. Weet jij waar ik het over heb? Geweldig! Nog niet? Geweldig, want dan mag je gaan ontdekken hoeveel God van je houdt en wat een onvoorstelbare ontdekking het is om Hem te leren kennen.