Skip to content

Heeft God soms superkrachten?

Noah (vijf-en-een-half jaar) is soms een beetje bang. Dat hoort bij zijn leeftijd en rijke fantasie. Hij haalt zich soms van alles in zijn hoofd en dan klinkt zijn stemmetje vanuit zijn slaapkamer ‘papa, papa, wil je nog even bij me blijven…’

Na een knuffel, een verhaal en liedje vroeg ik of ik iets voor hem kon bidden. “Ja, dat ik niet meer aan enge dingen denk in mijn hoofd papa”. Ik wilde eerst een heel verhaal beginnen over fantasie, manieren om jezelf op andere gedachten te brengen, dat hij misschien ook wat minder ‘stoere’ filmpjes moet kijken. Maar hij vroeg eigenlijk niet om een toespraak, alleen een gebedje voor het slapen gaan. We baden een kort en eenvoudig gebed. Of God hem rust wilde geven in zijn gedachten en hij zonder enge gedachten zou kunnen slapen. En we bedankten God dat Hij er altijd is.

Noah draaide zich naar me toe en zei: “papa, ik ben de enge dingen al bijna helemaal vergeten. Hoe kan dat nou? Doet God dat? Nou ja… Heeft Hij soms superkrachten ofzo”. Weltrusten lieve jongen. Tot morgen. Gaaf zo’n zoon. En zo’n Vader.

One thought on “Heeft God soms superkrachten? Plaats een reactie

  1. Om jaloers op te worden Martin. Dagelijks verlang ik naar dat kinderlijke geloof. Gewoon vertrouwen op Hem, luisteren en volgen achter Hem aan. Bedankt en een hartelijke groet van Alie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s