logo
Legimus intellegam ea est, tamquam appellantur nec ei. Dicant perfecto deserunt quo id, ea etiam impetus pri. Mel ne vidit laboramus definiebas, quo esse aeterno
Geloven in Jezus en Roodkapje, ongeveer even stom? – Martin Brand
fade
25
post-template-default,single,single-post,postid-25,single-format-video,edgt-core-1.1.1,tribe-no-js,kolumn-ver-1.3.1,edgtf-smooth-scroll,edgtf-smooth-page-transitions,ajax,edgtf-theme-skin-light,edgtf-blog-installed,edgtf-header-standard,edgtf-fixed-on-scroll,edgtf-default-mobile-header,edgtf-sticky-up-mobile-header,edgtf-animate-drop-down,edgtf-search-covers-header,edgtf-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default

Geloven in Jezus en Roodkapje, ongeveer even stom?

Martin zingt een van zijn meest gewaardeerde liedjes ‘Jezus nooit gezien’ en legt uit waarom hij toch in een onzichtbare Jezus kan geloven als weldenkend mens. 
De meeste mensen in Nederland verklaren bijbelvaste christenen voor gek of minimaal verminderd toerekeningsvatbaar. En eerlijk is eerlijk, het is ook een bizar verhaal, haast een sprookje, waar deze volwassen mensen in geloven. Je zou haast hulpverlening inschakelen. En toch blijft deze groep wereldwijd maar groeien en groeien. Hoe is het mogelijk dat ook in Nederland weldenkende mensen bij hoog en laag beweren dat ze het onzichtbare zien en het onlogische kunnen geloven. Waar halen ze het geloof vandaan waar geen discussie of argument ze vanaf kan halen? Hoe verschilt geloven in Jezus eigenlijk van geloven in Roodkapje?

Luister en kijk: Videotoespraak

Martin Brand

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

2 Comments
 • Elisabeth
  Beantwoorden 8 januari 2013 at 14:02

  Dank je wel Martin, zoveel herkenning! Nu wat beter bewapend met woorden 🙂 En weer genoeg stof tot nadenken 🙂
  Hoop dat velen je video zullen zien, heb hem gedeeld.

 • Tineke
  Beantwoorden 20 januari 2013 at 11:18

  Duidelijk Martin, en praktijk voorbeelden geven een vereenvoudiging om het te snappen dat het om een keuze van toelaten gaat en het licht dan kan doorbreken.

Geef een reactie

Follow us on Instagram