Aan de Slag bij Leger des heils

Het contract is getekend en vanaf 1 juli gaat het in… Dus eindelijk mag ik het vertellen: ‘ik heb een prachtige nieuwe baan gekregen bij het Leger des Heils’!

Het Leger des Heils kerkgenootschap wil graag op frisse en creatieve manieren de boodschap van Jezus delen met mensen van nu. Uit alle lagen van de bevolking, jong en oud. Op een relationele, aansluitende en ontspannen manier. Heel dichtbij. In wijken. In huiskamers. Maar ook in groter verband tijdens events bijvoorbeeld. We hebben het in onze gesprekken over ‘buurtgerichte geloofsgemeenschappen’. Ik mag daarbij gaan helpen. Ook zal ik betrokken zijn bij een nieuw iniatief voor jongeren en bij ‘One Army’ activiteiten om verschillende takken en afdelingen (dus mensen) van het Leger des Heils nog meer met elkaar te verbinden

Het is een spannende (en opwindende!) tijd waarin we met elkaar zoeken naar Gods wijsheid, richting om goed aan te sluiten bij wat Hij aan het doen is. En dan volle kracht vooruit! Naast mijn landelijke werk hiervoor zal ik In Zwolle zelf ook betrokken zijn bij zo’n pioniersplek die we ’t Huis hebben genoemd. Op een prachtig plekje gaan we allerlei hele mooie dingen doen. Binnenkort vertel ik meer…

Mooie mensen
De afgelopen maanden waren voor mij bijzonder. Steeds vaker kwam het Leger op mijn pad en ik raakte in gesprek met verschillende senior leiders binnen de organisatie. Waaronder met commandant Hannelise Tvedt (wat een inspirerende vrouw is dat, lees hier een interview met haar) en Henrik Andersen uit Denemarken en diverse andere mannen en vrouwen met visie en vaak jarenlange toewijding aan God en mensen. Ook was ik te gast bij een officiers (voorgangers/leiders binnen LdH korpsen) conferentie waar ik iets mocht delen. Ik was er diep onder de indruk en ontroerd. Vooral omdat ik allemaal heel verschillende mensen zag die op hun eigen manier uiting gaven aan de roeping die ze kregen. Er was ruimte voor diversiteit.

Veelkleurige wijsheid heb je alleen samen. En tegelijk proefde ik eenheid, bescheidenheid en echtheid. En vooral een groot verlangen dat meer mensen iets proeven van de liefde van God. Ook in deze tijd. Dat ik op een bepaalde manier, al ben ik zelf geen officier of nog niet eens heilssoldaat, bij dit team hoor voelt als een voorrecht.

(over officiers van Leger des heils)

Susanne en ik straks collega’s
Ook Susanne is erg positief over deze stap en voelde zich al thuis in het gesprek dat we samen met de leiding hadden. Het ‘toeval’ wil dat zij al paar maanden eerder was aangenomen voor een baan bij het Leger des Heils. Maar in haar geval niet bij het kerkgenootschap maar bij ‘Stichting Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg’ als kind- en gezinsbegeleider in Zwolle. Maar omdat Susanne zwanger is stelt ze haar echte start nog een poosje uit. Wel leuk, zijn we straks misschien samen een afspiegeling van de ‘twee benen’ van het leger. Hulpverlening en Verkondiging. Onder 1 dak… Over ‘together we are one’ gesproken.

Blijf zeker ook nog optreden in het land
Natuurlijk zal ik vast regelmatig gaan spreken en zingen in de bestaande Leger des Heils korpsen en tijdens allerlei evenementen van het Leger. Maar ook daarbuiten blijf ik, zeker het komende jaar, nog veel optreden. En Praise United gaat ook ‘gewoon door’ (voor de mensen die zich daar zorgen over mochten maken). We hebben als christenen elkaar hard nodig en het is mooi als we kunnen focussen op wat – of liever gezegd Wie – ons samenbindt.

Ik heb zin om de komende maanden nog meer collega’s te gaan leren kennen en in te werken binnen het Leger! Ben benieuwd naar wat de toekomst brengt! Ben al gestopt met wijn drinken en in de koelkast staat alleen nog malt gerstenat… Wie weet wat er nog in het ‘alcoholvrije vat’ zit … 😉

Post tags:

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Nel Souwer-Bok.

  Geweldig het werk wat je nu gaat doen. Heel veel zegen bij je werk. Hopenlijk kom je ook een keer naar Korps Kennemerland te Beverwijk.

  21 juni 2019
 • Jeanette

  Welkom collega, een mooie opdracht met een geweldige boodschap: het evangelie bekend maken aan mensen in de samenleving!

  21 juni 2019
   • Sija Langeveld

    Wát een mooi en dankbaar werk ga je doen Martin bij het Leger des Heils. We bidden je Gods onmisbare zegen en nabijheid toe. Mijn schoonmoeder was óók bij het Leger des Heils. Mijn man ging vroeger altijd naar de Kerstbijeenkomsten. Onvergetelijk!! We hebben het er nog vaak over! Veel heil en zegen!

    21 juni 2019
 • Joke Wisseborn

  Dag Martin, gefeliciteerd en zegen toegebeden met dit prachtige stuk werk. Ga je oma maar achterna. Hartelijke groet, Joke Wisseborn

  21 juni 2019
 • Robert Fennema

  Hey broeder (én zuster) welkom bij het Leger des Heils! Zowel bij het Kerkgenootschap Leger des Heils (géén stichting) en bij Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg… kortom: welkom bij het Leger des Heils. Wees gezegend en wees een zegen! Liefdevolle groet! Robert Fennema

  21 juni 2019
 • Siny Haan v.Overhagen

  Wat een geweldig bericht.Shalom.gr.Siny Haan.meelevend lid van het Leger Des Heils

  21 juni 2019
 • Jojanneke van Schaik

  Voel je zeer welkom! Super dat je deze stap durft te wagen samen met je vrouw. Heel veel zegen gewenst samen met onze grote ‘Samenbinder’. Dan komt het vast goed 🙂

  21 juni 2019
 • W. Walter

  Welkom collega bij het Kerkgenootschap. We zullen elkaar vast ontmoeten daar. Ik wens je veel zegen op je werk daar.

  21 juni 2019
 • Jolanda

  Wauw Martin,wat mooi dat je bij het Leger des Heils aan het werk mag gaan.Van harte gefeliciteerd en ik wens je het allerbeste toe.
  Fijn om te lezen dat je wel met Praise united door wil blijven gaan,dat is 1 van de prachtige dingen die je met zoveel passie en overgave doet.En er aan te mogen deelnemen is ook zo bemoedigend.
  Groetjes van Jolanda uit Katwijk

  21 juni 2019
 • Annemarie Vink

  Echt nooit saai bij jou:) Heel veel zegen met deze nieuwe weg!

  21 juni 2019
 • Renny

  Veel zegen op je mooie werk.

  21 juni 2019
 • Miep van der Woude

  Geweldig Martin en Susanne dat jullie de weg gaan die God je wijst. Wat de toekomst betreft…God knows.
  Nooit bang zijn voor de dag van morgen, God is er al. Ga maar vol vertrouwen achter Hem aan.
  GBY…..toegebeden door Miep van der Woude / Katwijk

  21 juni 2019
 • Super dat jullie bij ons komen werken. Heel hartelijk welkom. Jaap Willemsen Oh ja en
  kijk even op de website van sasldhoverijssel

  21 juni 2019
 • Petra

  Veel zegen op je nieuwe plek Martin!

  22 juni 2019
 • Gerda Kaapaan

  Hoi Martin, wat een verandering weer, het leven met Goed én met Martin zal nooit saai worden! Gefeliciteerd! Het lijkt me ook fijn om een vast inkomen te hebben waar je zeker van bent, zeker met de derde in aantocht! Ben zo blij dat je wel praise united blijft doen want wat was het gisteren wéér genieten in Katwijk!!! Ik geniet zo ook van jou hoe vrij je op het podium staat te praten, zingen én dansen! Heerlijk en aanstekelijk! Fijn ook dat er altijd rekening met mij en de rolstoel wordt gehouden nu zelfs de sopranen en alten ongedraaid! Dank je!
  Heel veel zegen voor alles in je leven…. t wordt een spannende en leuke tijd voor jullie! Hoop snel antwoord te krijgen op mijn ma voor t huiskamerconcert voor mijn moeder zodat ik kan kijken of t financieel mogelijk is, het lijkt me zo mooi! Groetjes, Gerda

  23 juni 2019
 • Harry Schuppers

  Susanne en Martin, wat een geweldig avontuur gaat er beginnen. Welkom bij de internationale Leger des Heils geloofsgemeenschap. Mét elkaar en in de kracht van de Heer onder de inspirerende leiding van de Heilige Geest kunnen er in de wijk, maar juist ook in mensenlevens, enorme positieve veranderingen plaatsvinden. Dat is hard nodig in Nederland. People need the LORD! Zij weten het nog niet, zijn zoekende, het vergeten of hebben hun geloof verloren. Daarom mogen wij het evangelie aan hen vertellen, vertalen en verhalen. Broeder Martin en zuster Susanne ontvang een zegenwens voor jullie gezin en de komende uitbreiding. HIJ zal het ook doen.
  Harry & Niesje Schuppers-Wolfs

  24 juni 2019
 • Niesje

  Welkom collega, je hebt een mooie keuze gemaakt. Ik wens jou en je vrouw veel zegen. We ontmoeten elkaar ongetwijfeld (binnenkort).

  24 juni 2019

Geef een reactie

You don't have permission to register