Bang voor moslims?!

Ik ben niet bang voor moslims. Ik denk dat de overgrote meerderheid van moslims in Nederland bestaat uit heel gewone, vredelievende mensen die het beste willen voor hun gezin en het land waarin ze wonen. Ik geloof ook niet in angst en bezorgdheid in het algemeen. In mijn toespraken en liedjes zijn ‘vrede’, ‘vertrouwen’ en positieve verwachtingen voor de toekomst veelvoorkomende thema’s.

Maar toch…

Toch stond ik van mezelf te kijken toen ik merkte hoe wantrouwend ik naar een ander mens keek. Op zondag. Na een kerkdienst waar ik gesproken had over ‘wees niet bang’ nota bene. Het was een man die uiterlijk voldeed aan het stereotype beeld van ‘de moslim’. En ik merkte dat ik…

Luister mijn uitzending van Brandbrief van vorige week over ‘angst’ of ‘vrede’. En hoe we allemaal makkelijk besmet raken met wantrouwen en op afstand komen van mensen waarvan we ‘gewoon’ moeten houden. Omdat God ook van ze houdt.

LUISTER

Ik ben benieuwd naar je reactie… Je kunt hieronder je gedachten kwijt.

Categories

,