Bijbelblog: Rusten aan Gods hart…

Dicht bij God leven en weten wie je zelf bent
Jezus leefde dicht bij God. Hij rustte, volgens zijn vriend Johannes, aan het hart van God, zijn Vader. Onlosmakelijk verbonden met Hem. En Hij bleef in Zijn Vaders liefde door steeds te doen wat de Vader zei. Zo bleef Jezus zich altijd bewust van zijn identiteit als geliefde Zoon. Het was de Vader die luid en duidelijk zei: dit is mijn geliefde Zoon, ik heb plezier in Hem”

Hoe nodig hebben wij die bevestiging van onze waarde en persoonlijkheid ook nodig. Geliefde zoon. Geliefde dochter. Gewenst door God zelf! Hoe bevrijdend is het als deze woorden ons diep raken, we ze geloven en eruit durven leven.

God krijgt een gezicht…
Dat Jezus zo rustte (dus constant thuis was) aan het hart van God heeft een groot gevolg. Er wordt iets bijzonders aan verbonden. Hij maakte op die manier iets onzichtbaars voor het eerst zichtbaar. Iets hemels, iets ongrijpbaars werd ineens concreet. God krijgt een gezicht. In Jezus. In het Bijbelboek Kollosensen wordt Jezus het beeld van de onzichtbare God genoemd.

Johannes, een van Jezus beste vrienden, zegt: Jezus heeft ons de Vader doen kennen. Het Woord dat wordt gesproken en geschreven om God te beschrijven wordt vlees. Met andere worden ‘vaag en abstract’ wordt ‘helder en concreet’. En Jezus gaf ons hiermee een geweldig inspirerend voorbeeld en uitnodiging. Jezus zei ‘wie mij heeft gezien heeft de Vader gezien’. Jezus zei: ‘alles wat ik jullie doorgeef heb ik zelf ontvangen van de Vader.’ Jezus bad dagelijks en bracht tijd door met God.

Liefde heeft een voertuig nodig
Door Jezus leven werd Gods woord vlees. Door het voertuig van zijn leven, zijn acties, woorden en zelfs door zijn sterven werd zichtbaar wie God is.

God was er al. God is de bron van al het goede. Van liefde. Maar de liefde heeft een voertuig nodig om voelbaar en hoorbaar te zijn. Om aan te komen.

Jezus was het perfecte voertuig van Gods liefde. De volheid van God woonde in Hem zegt de Bijbel. Dus God straalde uit alles wat Jezus deed en zei. En dat is precies wat Hij vervolgens ook aan ons voorhoudt. “Laat je licht schijnen voor de mensen. Laat steeds meer zichtbaar worden wat onzichtbaar was. Overal waar mijn kinderen zijn. Laat het woord ook vlees worden door jouw leven, woorden, acties en zelfs door de manier waarop je de dood niet vreest. Wees een voertuig, een instrument van Gods liefde. Rust ook aan het hart van de Vader en doe wat goed is.

Jezus: “Blijf in mijn liefde. Je blijft in Mijn Liefde als je doet wat ik zeg. Ik zeg dit om je mijn vreugde te geven. Dan zal je vreugde volkomen zijn.”

En  mensen zullen het zien, proeven, voelen. En eer gaan bewijzen aan je vader in de hemel. Die onzichtbaar was. Maar door jou heen zichtbaar werd.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
  • Prachtige blog Martin! Dit is zo belangrijk! Het is hét fundament van het christelijk leven!
    Ik heb ook genoten van je gesprek met Andries Knevel!

    Een kleine, heel onbelangrijke opmerking. Het is Kolossenzen en niet Kollosensen…

    30 maart 2016

Geef een reactie

You don't have permission to register