Brandbrief: ‘Als Jezus leren omgaan met conflicten…’

Martin presenteert elke zondagavond 20:00 uur het programma Brandbrief op Groot Nieuws Radio (1008 AM). Afgelopen zondag was het onderwerp: ‘Omgaan met conflicten als leerling van Jezus’. Luister de uitzending hier terug.

We raken in ons leven allemaal in conflicten verzeild. Simpelweg omdat mensen niet volmaakt zijn doen we elkaar aan de lopende band onrecht aan. Ook christenen, hoewel positief in de groei, zijn geen uitzondering op deze regel. Regelmatig krijg ik mails met vragen (pijnlijke ervaringen) rondom dit onderwerp. Gekwetst zijn (en vervallen in zelfmedelijden). Boos zijn. Bitter worden. Het is zo makkelijk. Want soms heb je het idee dat je er helemaal niets aan kon doen. Dat je oneerlijk wordt behandeld en je onrecht/pijn wordt aangedaan. Voor jezelf opkomen en terug slaan lijkt rechtvaardig. Hoe ging Jezus om met conflicten en oneerlijkheid. Wat kunnen wij ervan leren? Reageer gerust en deel jouw ervaring hieronder met elkaar!

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Daphne

  Hoi Martin
  Ik ben heel blij met deze uitzending van brandbrief. Ik ben al 35 jaar christen en heb natuurlijk wel de nodige conflicten meegemaakt. Maar een jaar geleden gebeurde er iets ingrijpends met mij in de kerk waar ik naar toe ga..Er is me iets overkomen wat veroorzaakt is door medebroeders en zusters. Inderdaad worstel ik hier al een jaar mee want ik was niet alleen boos maar bovenal onderuit geschoffeld in mijn hele wezen, alsof ik er niet mag zijn. Het heeft een enorme afwijzing van wie ik ben gebracht. Deze uitzending heeft me erg geraakt, want het is inderdaad eigenlijk heel erg simpel, we hoeven het alleen maar aan God te geven, want Hij heeft zichzelf gegeven voor ons. Ik snap eigenlijk niet dat ik dit niet eerder zo bekeken heb. Door deze zeer moeilijke tijd ben ik wel dichter bij God gekomen, alhoewel ik eerst wel in een heuse geloofscrisis terecht ben gekomen. Een paar maanden geleden ontdekte in je liedjes via Facebook, inmiddels luister ik veel hiernaar en het lijkt soms net of ze precies voor mij geschreven zijn. Zo ook met deze uitzending van brandbrief, alsof het voor mij alleen is. Ik geloof dan ook dat God dit op mijn pad gebracht heeft om me te helpen en te bevrijden. Het gaat mij zeker helpen in mijn worsteling van het niet begrijpen. Bedankt daarvoor, God zegen je!

  29 april 2014
  • Beste Daphne,
   Tja, een eenvoudig te begrijpen boodschap kan nog best lastig zijn (vind ik) om in de praktijk te brengen. Bedankt voor je reactie. En fijn om te horen dat je door moeilijk tijden heen naar God toe bent getrokken. Ik hoop dat je de rust mag vinden om los te laten wat geweest is (je hoeft het niet te vergeten of goed te praten natuurlijk) en verder te gaan met je leven. Samen met de mensen om je heen!

   29 april 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register