De weg naar betere relaties (tijd & aandacht) – video

Iedereen weet dat het hebben van goede relaties – of het nu over je huwelijk, een vriendschap of een relatie met je kinderen gaat – niet altijd even gemakkelijk is. Iedereen verlangt naar goede relaties en wil daar meestal ook wel in investeren, maar toch gaat het nog heel vaak fout of minder goed dan je graag zou willen. Deze week trapt Martin af met de eerste dienst over zijn grootste uitdaging… Onverdeelde aandacht en tijd hebben voor de ander. To make you feel my love..

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Jannieka Scheinhardt ter Borg

  Beste Martin,
  Je zegt in je toespraak dat (ook) jij het fijn vindt als iemands iets aardigs tegen je zegt,wel nu.
  Vanaf de 1e keer dat ik je hoorde,in 2011 op de Bettheld,ben ik geraakt door wat je zei en hoe je het zei.
  Ik volg met veel plezier je bijbelblogs,luister graag naar je toespraken en je liedjes. Voor zover ik je van een afstand ken, mag ik je graag en daarom voel ik me vrij om in liefde je het volgende te zeggen.
  Je bent op dit moment erg populair en dat snap ik.Tevens schuilt daarin het gevaar,valkuilen.Waak er alsjeblieft voor dat je je nooit op een voetstuk laat zetten.
  Ik heb al te vaak gezien hoe mooie bedieningen daardoor hun zeggingskracht verloren,en dat zou letterlijk zonde zijn.
  Ons is niets menselijks vreemd,wie meent te staan zie toe dat hij niet valle en zo.
  Ga vooral door zoals je nu bent, met die ontwapenende onbevangenheid.Je bent al zoveel mensen ,ook mij,tot een zegen geweest en bid dat het zo zal blijven.
  Gods zegen en wijsheid en vreugde in je gezin,
  Je zus Jannieka

  3 september 2013
  • Bedankt voor je reactie Jannieka. Ik ken mezelf gelukkig goed genoeg om te weten dat ik niets beter of heiliger of geestelijker ben dan andere mensen. Een christen die toevallig graag over God spreekt en daarmee anderen helpt is niet een beter of mooier mens dan iemand die in de anonimiteit God en anderen dient. Soms juist niet… Dank voor je waarschuwing. 😉

   3 september 2013
 • Gonda

  Oei….veel herkenning Martin 😉 wat schieten we vaak tekort naar de ander. En idd… wie hoort je soms echt?? Wie ziet je ware emotie achter je woorden…. weinig nemen de moeite echt te luisteren. Mensen doen elkaar vaak tekort, doorvragen is vaak erg belangrijk… Bedankt ook voor je openheid, geen mens is perfect gelukkig!! Je bent veel mensen tot zegen, God werkt door je woorden heen, hoe fantastisch is dat. God is groot! Zegen!!

  3 september 2013
 • Mariet

  Ha Martin,
  Ik ken het boek niet,maar jij als open boek over relaties,
  daar heb al meer dan genoeg aan! Dank nogmaals voor het kwetsbaar opstellen,het zet aan tot denken en het bekijken van je eigen relaties,hoe verschillend iemand kan en mag zijn in het voelen van liefde!Het leren doorvragen, echt aanwezig zijn,je I pad en telefoon aan de kant…elkaar in de ogen kijken maar ook het elkaar in waarde te laten in het beleven van geloof enz. Tijd nemen en tijd leren maken ,en werkelijke aandacht, die puurheid heb je,natuurlijk is het fijn om iets aardigs of een compliment te horen,heb je als mens nodig om te groeien ….ach wat hebben we nog veel te leren Martin in alle eerlijkheid,nog fijner is dat we elke dag een nieuwe kans krijgen ….en we zo van elkaar kunnen leren…
  Een aandachtige groet van Mariet

  3 september 2013
 • An

  Martin wat ben ik dankbaar dat God me de tijd gaf op deze vroege morgen om aandachtig naar jou toespraak te mogen luisteren 🙂

  4 september 2013
 • Echt geweldig, had net ‘toevallig’ het boek gekocht ‘de 5 talen van de liefde’ en ben er achter gekomen dat ik een liefdestaal miste bij de ander, die mijn liefdestaal niet begreep! Bedankt voor deze openhartige preek!! voor veel mensen herkenbaar! Gr Jannette

  19 oktober 2013
  • Graag gedaan! Veel succes met het verwerken van de nieuwe info in je leven… 😉

   19 oktober 2013

Geef een reactie

You don't have permission to register