Dogma’s rondom de rol van vrouwen…

Mineke van Woudenberg werkt al jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg en heeft speciaal hart voor ‘vrouwen onder te grote druk’. Ze begeleidt vrouwen vanuit haar praktijk ‘vrouw van waarde’ in hun zoektocht naar balans en bloei. Regelmatig schrijft Mineke een blog op haar website. Deze keer over de OK vrouw…

Mineke: “Praten over de plaats van de vrouw, over rollen en rolverdeling geeft mij al snel wat spanning, merk ik. Formulering en zelfs woordkeuze komen heel nauw en mijn weerstand om in het hoekje van traditioneel ingestelde vrouwen weggezet te worden is best groot. Ook ík voel me snel aangevallen en niet begrepen als het gaat over dit onderwerp. Zowel door mensen die mannelijke en vrouwelijke stereotypen of rigide rollenpatronen verdedigen vanuit de Bijbel als ook door mensen die het idee dat God ons met een bedoeling mannelijk en vrouwelijk gemaakt heeft helemaal overboord zetten. Het komt dus heel nauw, ook in hoe ik mijn woorden kies, als ik zoek naar wat God mij als vrouw geschonken heeft om mijn roeping te vervullen.”

Eind mei presenteerde De Wereld Draait Door de documentaire over het 40e levensjaar van Halina Reijn. De ‘OK vrouw’ gaat over het feit dat ze ongewenst kinderloos is. In gesprek met haar zus, die gepromoveerd is en nu thuis de zorg heeft voor haar drie kinderen, noemt zij dat er allerlei dogma’s (!) zijn vanuit onze tijd en cultuur rondom het moederschap en de positie en rol van de vrouw. Daarover wil ik het met je hebben vandaag…  (lees het hele blog op ‘Vrouw van Waarde’)

Post tags:

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Geef een reactie

You don't have permission to register