Een bijzondere droom…

Kort geleden ontmoette ik ergens in het land een jonge meid, Sanne, met een bijzonder verhaal. Ze is op zoek gegaan naar God en de waarheid over Jezus nadat ze een bijzondere droom kreeg. Ze droomde dat ze samen met haar oma over een straat van goud liep op een prachtige plek.

Oma was erg gelukkig en vertelde dat het niet de tijd was voor haar kleindochter om daar te zijn en vervolgens struikelde het meisje over een (gouden) straatsteen en viel ze naar beneden. Toen werd ze wakker… Ze snapte er niet veel van, hoe kwam ze nou bij een straat van goud…?

Ze zag op haar telefoon dat ze een oproep had gemist. Dat was een oproep van haar moeder die haar vertelde dat oma (ze was al een tijd ziek) zojuist was overleden. Oma was een gelovige vrouw die regelmatig over Jezus vertelde.

Nu wil Sanne ook graag weten hoe ‘het nou zit met Jezus en het christelijk geloof’. Ze was voor het eerst in een jeugddienst toen ik haar sprak en ze had haar ogen uitgekeken. Jonge mensen van haar leeftijd die zongen over Gods liefde. Sommigen gingen er helemaal in op met hun ogen dicht en handen omhoog. Ze hoopt dat ze zal ontdekken wat er in die jongeren omgaat. Ze voelt zich nog een beetje een buitenstaander die niet zo goed begrijpt wat die anderen nou bezielt. Maar ze wil het graag weten. We hebben samen met wat anderen gebeden en uitgesproken dat wie zoekt zal vinden. Ze zal vaker naar de jeugdgroep van de kerk gaan zei ze… Ik ben benieuwd naar het vervolg van dit verhaal.

Ik ben dankbaar dat ik al ruim 10 jaar rond mag trekken en overal totaal verschillende verhalen hoor van mensen die God zoeken en vinden. Of liever gezegd. Mensen die door God worden opgezocht en gevonden. Ik ben er van onder de indruk en vind dat ik wel een heel gave baan heb!

Ik moest nog even aan dit lied denken.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Dennis Schat

  Halleluja! God is geweldig!

  Ja, God geeft dromen, Hij gaf ze aan Mozes, maar Hij geeft ze ook aan ons!
  Ik ben daar een levende getuige van, alle eer aan Hem!

  Gods zegen, martin!

  23 september 2013
  • Dennis Schat

   Ho wat schrijf ik nu! Ik bedoel de tijd van Jozef!

   23 september 2013
 • Is mij ook wel eens overkomen. Ik droomde van de wonderbare visvangst. Jezus zei in een droom dat ik het net eens aan de andere kant moest uitgooien. Dus gooi het eens over een andere boeg.

  24 september 2013

Geef een reactie

You don't have permission to register