Eerste tourweekend; ontroering en actie!

De Vuur en Vlam najaarstour van De Verre Naasten en Martin Brand begon afgelopen weekend in Den Helder en Rotterdam. Beide concerten werden goed bezocht door een enthousiast publiek. Samen met Jaap Kramer bracht Martin zijn liedjesprogramma, dat elke avond toch wel anders loopt.

Het is mooi om te merken dat elk concert een heel eigen sfeer en accent krijgt. Al blijft het thema overal ‘geloof delen’. In Den Helder waren mensen uit vele verschillende kerken aanwezig. Een van de organisatoren raakte ontroerd toen gezamenlijk de geloofsbelijdenis werd gezongen: “De verbondenheid met elkaar was zo merkbaar en het enthousiasme dat groeide heeft me geraakt. Ik werd er gewoon wat emotioneel van”.

Ook in Rotterdam kwamen de bezoekers uit verschillende achtergronden. Wel waren er opvallend veel studenten omdat de kerk in een typische studentenwijk stond. Deze avond stond vooral in het teken van ‘vragen om vervulling met de Heilige Geest’ om het Koninkrijk van God te kunnen zien en dienen. Voorganger Ramesh uit India was te gast gaf een indrukwekkend getuigenis en zong uit volle borst de Nederlandstalige liedjes mee. Het raakte velen.

Tijdens de twee concerten hebben de bezoekers nog een prachtig cadeau gegeven met elkaar. Door giften kunnen we 8 jonge Papoea’s (IndonesiĆ«) een jaar lang (!) naar school laten gaan waar deze jongeren ook wonen.

Op deze school krijgen deze jonge mensen natuurlijk les en daardoor meer kans op een goed leven. Maar voor de docenten en mentoren op de school is het ook een grote wens dat de jongeren de Here Jezus leren kennen. Daar wordt dan ook veel tijd aan besteedt.

Martin: “Ik zag aan het einde van het concert die 8 kinderen voor me. Dat onze avonden samen een blijvend verschil maken voor deze kinderen raakt me en motiveert me enorm. Het geeft de concerten voor mij echt een gouden randje. Ik zie al weer uit naar het volgende concert in deze reeks.” Martin hoeft niet lang te wachten, komende vrijdag trekt de karavaan naar Ureterp (Friesland)

Foto’s en meer info op www.geloofdelenwereldwijd.nl

Post tags:

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Geef een reactie

You don't have permission to register