Geen woorden maar daden, stageplek gezocht

“’t Gaat niet om mooie woorden. Die zijn er al genoeg. En ik hoef ook niet zo nodig sterk te zijn. En ik vraag ook niet om gaven om wonderen te doen. Want al Uw grote mannen waren klein (uit ‘Lijken op U’ een liedje dat ik met Jaap schreef)”

Ik ben dit jaar al 10 jaar onderweg als spreker en zanger. Ik denk dat ik minimaal 1000 optredens heb verzorgd vol woorden en akkoorden. De laatste maanden groeit in mij een verlangen om ook op een andere manier betrokken te zijn bij de maatschappij waarin ik leef. Ik heb een aantal boeken gelezen die me hebben geraakt. Bijvoorbeeld het boek ‘on the side of the angels’ van Joseph d’Souza uit India die als christelijk leider een voorvechter is van mensenrechten en rechtvaardigheid voor de zwakken in de maatschappij (en juist niet alleen voor christenen, maar voor mensen uit alle achtergronden). Ook toespraken die ik de laatste tijd hoorden leken hier stuk voor stuk over te gaan. Alsof Iemand me iets aan het leren is…

Joseph zegt dat ons christelijk verhaal alleen impact maakt als het wordt uitgeleeft IN de maatschappij. Mensen moeten (weer) gaan zien wat Jezus heeft voorgedaan en opgedragen aan zijn leerlingen. De kerk zal pas weer een positiever imago krijgen als  mensen Jezus’ opofferende liefde gaan zien in de praktijk, in hun leven. Jezus volgen en niet in relatie staan met de maatschappij waarin je leeft is incompleet en niet waarvoor jij en ik zijn geroepen. Ik wil hier niet langer over lezen. Ik wil dit gaan proeven.

Daarom ben ik op zoek naar goede voorbeelden. Ik wil graag gaan meelopen en meehelpen bij maatschappelijke (hulp)projecten waarbij christenen zich inzetten om mensen in hun omgeving te helpen. Noem het een snuffelstage als je wilt…

Ik wil gaan zien wat voor verschil dit maakt en op deze website dat gaan delen. Misschien dat het meer mensen zal inspireren om aan de slag te gaan en hun geloof (meer) handen en voeten te geven in Nederland. Gewoon praktisch. Zodat als mensen horen ‘God houdt van je’ deze woorden vruchtbare grond vinden door de voorbeelden die ze zagen.

Heb je een stageplek waar ik 1 of 2 dagen (of avonden) kan meedraaien? Ik hoor graag van je! Het liefst bezoek ik kleinschalige initiatieven die niet door ‘grote professionele organisaties’ worden gedragen maar door een groepje mensen of lokale gemeente.

Matteus 5: 14 Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15 Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. 16 Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Ivonne van Beek

  Hallo Martin,

  Een vriend van mij, Peter de Graaf, heeft nav zijn eigen vervelende ervaringen een kleinschalig opvanghuis opgezet in Harderwijk, stichting Noah. Wellicht is dit een aardige plek voor je snuffelstage?

  Hartelijke groet en Zijn zegen,

  Ivonne van Beek ivonne.vanbeek@gmail.com

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

  12 augustus 2014
 • Marije

  Beste Martin,

  Informeer eens bij stichting GU. http://www.stichtinggu.nl. Ze zijn deze maand gesloten, maar vanaf volgende maand zijn ze weer open. Misschien hebben hun een project.

  Marije

  12 augustus 2014
 • Ivonne van Beek

  Hallo Martin,

  Ik was te snel met mijn vorige mail.

  Mijn zus, Carla Bermond, heeft als ZZP’er zorg op maat opgezet, speciaal voor mensen met Alzheimer (Bermond Individuele Ondersteuning Thuis (www.bermond.nl) Heel kleinschalig en goed georganiseerd.  Ik weet niet of dit ook wat is voor je snuffelstage. Maar wel iets wat zeer maatschappelijk is.

  Suc6 en Zijn Zegen.

  Hartelijke groet,

  Ivonne van Beek ivonne.vanbeek@gmail.com

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

  12 augustus 2014
 • Beste Martin,met genoegen je stukje gelezen en even met collega’s gedeeld! Je bent van harte welkom om hier op Urk stage te komen lopen! Je kunt praktisch aan de gang bij Kringloopwinkel Waypoint ; spullen ophalen bij de mensen thuis, uit helpen zoeken, repareren en of prijzen. Of meelopen en helpen bij een project van de hulpverlening van Waypoint verslavingszorg; preventief op straat of op de scholen.
  De beide takken van Waypoint vallen onder Tot Heil des Volks, maar is door de gemeenschap van Urk zelf opgezet en word door voor vele vrijwilligers geleid.
  We zien je reactie graag z.s.m terug 🙂 !

  12 augustus 2014
 • Saskia Havinga

  beste Martin, pal achter mijn huis (Zwolle Zuid) gaat binnenkort het Leger des Heils beginnen met 2 woongroepen voor 18+ jongeren. deze jongeren zijn al door velen (incl ouders?) afgewezen. meestal niet thuis opgegroeid en door de maatschappij uitgekotst. het zijn jongeren die nog (net) niet zelfstandig genoeg zijn om op zichzelf te wonen. ze moeten nog even een extra steuntje meekrijgen. het is feitelijk hun laatste “beschermde” plekje voor ze de wereld intrekken.

  is dit “genoeg in de maatschappij”? succes. wat het ook wordt er zal altijd iemand kunnen zeggen: ik zat in een moeilijke periode van mijn leven en toen kwam er opeens zo’n halve gare vent en die gaf om mij!

  12 augustus 2014
 • Tineke

  Ha Martin, Rotterdam is misschien wat verweg voor jou, maar a.s. week hebben wij weer een week van hoop waarin we allerlei activiteiten doen met vrijwilligers, zo hebben we een vrouwen ochtend, een ludieke actie waarbij we bij de mensen aanbellen met een stukje taart, en hebben we volgende week zaterdag een grote bbq voor de hele buurt. Geen idee of dit iets is wat je zoekt laat maar weten.

  12 augustus 2014
 • Hoi Martin,

  Je bent welkom bij internationale kerk Sozo Mission. We bezoeken mensen uit allerlei landen en culturen, die wonen in Kampen en omgeving en AZC Dronten. In je laatste berichten las ik, dat je geraakt bent door het leed in de wereld en vooral de slachtpartijen in Irak en Syrië. AZC Dronten verwacht 300 extra vluchtelingen uit met name Syrië en Eritrea. Wij bezoeken die mensen in hun woonruimte op het azc en nodigen hen uit voor onze wekelijkse diensten. Wil jij hen bemoedigen met een woord van troost en meelopen met ons team, dan ben je van harte welkom.

  12 augustus 2014
 • Susan

  Stichting Gave (Harderwijk) iets voor jou? Werken met vluchtelingen heeft een maatschappelijk verantwoord karakter 🙂

  12 augustus 2014
 • Mariet

  Wat een mooi initiatief zeg,Martin!ik weet niet letterlijk 1,2,3 een plek.
  Heb zelf vorige week mogen ervaren hoe fijn het is mijn moeder en tante te verzorgen in een vakantieweek, daar waren ook een groep van de Zonnebloem met begeleiders. Heel veel voldoening en plezier gezien en de Liefde, Veel interessante mensen gesproken. is dat wat voor jou? 1 op 1 begeleiding met alles erop en eraan, gesprekken,dat zal swung in de tent brengen, jou kennende!

  12 augustus 2014
 • Beste Martin,

  Na het lezen van je vraag en de drive daarachter, ben je van harte welkom op onze hoeve. Wij zijn een kleinschalige vrouwenopvang in Ane, ongeveer 50 km van Zwolle. Samen met jonge vrouwen die bij ons wonen gaan we op zoek naar gekregen talenten die door verschillende oorzaken vaak zijn ondergesneeuwd.
  Op de hoeve mogen ze gaan ervaren dat ze wel van waarde zijn en dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn. Vaak zijn deze gedachten voor hen ongeloofwaardig, ze vinden zich vaak te kort schieten en denken vaak dat alle fouten aan hen zelf liggen.

  Vanzelfsprekend wil ik je meer vertellen, dit doen ik graag wanneer de interesse daar is.

  Neem gerust contact met ons op…….

  Vr gr Menno Beute

  Stichting Hadassa hoeve
  http://www.hadassahoeve.nl

  12 augustus 2014
 • Josje

  HA martin…een stageplek heb ik niet voor je, maar ook ik lees meer over christen zijn in de wereld. HET BOEK : DE UITNODIGING van WP Young heeft me erg geraakt en in de vakantie kwam ik op internet het boek tegen: Dus jij gaat niet meer naar de kerk? Van Jake Colsen, ook bekend als Wayne Jacobsen….succes met het vinden van een stageplek, mogelijkheden genoeg denk ik.

  12 augustus 2014
  • Mooie tips Josje. Ik heb toevallig deze vakantie ook een boek van WP Young gelezen. De oversteek heet het. Inspirerend verhaal.

   12 augustus 2014
   • Josje

    Die is ook mooi, maar de uitnodiging heeft mijn geloofsleven een “boost” gegeven….groetjes Josje

    19 augustus 2014
 • Papillot begeleiding in Emmeloord kleinschalig woon begeleiding voor jongeren met dubbele diagnoses.

  12 augustus 2014
 • fokke Folkersma

  Beste Martin,ik hoop dat je nog tijd overhoud voor het schrijven van blogs en het maken van muziek.
  vr gr,

  12 augustus 2014
  • Haha… Reken maar Fokke. Dit soort ervaringen zijn juist goed voor nieuwe inspiratie

   12 augustus 2014
 • Rianne

  Koffiehuis de Verwondering in Nijmegen. Een kleinschalig diaconaal stadsproject.

  12 augustus 2014
 • Corine

  Hoi Martin,

  Mijn zus is een aantal jaar geleden een voedselbank begonnen. Ze kreeg op een dag heel veel brood en is gaan bidden en zoeken wie ze er blij mee konden maken. Inmiddels is er een heel netwerk gegroeid. . Samen met een vriendin en vele vrijwilligers onderhouden ze vele gezinnen. De stichting heet “Geloof hoop en liefde”, in Broek op Langedijk. Naast voedsel helpen ze de mensen vanuit een groot geloof in God en spreken dat ook uit naar de naasten.

  Groetjes van Corine

  12 augustus 2014
 • Hallo Martin, ik wil je heel graag A Break 4 Kids voorstellen. Onze stichting, goede doel, organiseert uitstapjes voor kinderen die in crisisopvanghuizen wonen. Wij gunnen hun allerlei verschillende uitstapjes in elke schoolvakantie (in de zomermaanden zelfs 3 uitstapjes!). Alle kinderen ( 8-18) hebben ook recht op plezier en ontspanning en als je hun smoeltjes eens ziet…. heerlijk!!!

  Volgende week (week 34) staan de laatste 3 uitstapjes van de zomer gepland. We hebben een website en Facebook (wel liken hoor)! 🙂 Misschien wilt u eens kijken? Anders ratel ik maar door.

  Oja, we zijn heel lang bezig of iemand een soort van eigen sound wil maken bij een PowerPoint, zodat we die kunnen gebruiken bij presentaties! Ik hoop van u te horen. Alvast bedankt voor uw tijd!

  Hartelijke groetjes van Wytze en Marjan Weistra.

  13 augustus 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register