Die opmerking krijg ik heel regelmatig te horen tijdens gesprekken over geloof of als reactie op een toespraak. Soms voelen mensen zich best wel aangetrokken tot de mooie dingen van geloven in God zoals ‘vrede, rust, blijdschap, hoop, kracht en een leven dat vernieuwd wordt van binnenuit.’ Maar toch houdt iets hen op afstand. Ze lijken de boodschap prima te begrijpen, maar ‘pakken’ niet echt wat ze aangeboden wordt. Er lijkt een bepaalde hobbel of blokkade te zijn op de weg naar echt geloof in en leven Jezus. Soms tot grote frustratie van hen zelf, soms zeggen ze: ‘het lukt me gewoon niet, geloven is te moeilijk…’

Hierover hebben Peter en ik gesproken tijdens onze themaserie ‘Niet te geloven!’. Er zijn drie toespraken online te bekijken. Stuk voor stuk praktisch en bedoeld om je aan te moedigen om je blokkades te overwinnen en ruimte te geven aan geloof.

  1. Ik kan dát niet doen… (Martin Brand)
  2. Ik kan dát niet geloven (Peter van der Weerd)
  3. Ik kan dát niet loslaten (Martin Brand)

Check de video’s op de website van de Basis en laat je uitdagen! Echt leven met Jezus vraagt best wat wat van je. Maar het is vooral een geschenk dat je mag ontvangen en uitpakken!

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Geef een reactie

You don't have permission to register