Bestel nu het nieuwe album!

Volg Martin Brand op social media. Laat je inspireren en blijf op de hoogte!

Follow Us

Instagram

Gift

In 2000 kwam ik tot geloof in Jezus. Dát veranderde alles. Zingen, theatermaken, optreden, schrijven, spreken… Ik vond het altijd al geweldig leuk om te doen. Maar nu… Nu snapte ik het doel waaraan ik mijn talenten wilde besteden. Mensen inspireren en uitdagen om Jezus te zoeken. Mijn leven delen met liedjes en verhalen in de hoop anderen ‘lekker’ te maken voor wat alleen God geven van. Troost. Diepe vrede, rust, hoop, uitzicht op eeuwig leven. Tot je doel komen door niet langer jezelf maar Hem centraal te stellen. Dat ervaar ik als mijn roeping. Nog steeds.

Al zo’n 15 jaar trek ik full time het land door met concerten, spreekbeurten, programma’s voor heel uiteenlopende groepen. Van scholieren tot studenten. Van zakenlui tot vrouwenvereniging. Van kerkmensen tot heidenen in het wild… 😉 Dat laatste vind ik het leukste publiek om voor te zingen en te spreken.

Ik mocht inmiddels iets van Jezus’ boodschap, aanbod en hoop delen met vele honderdduizenden mensen. Via optredens, kerkdiensten, via radio, tv, cd’s en natuurlijk ook steeds meer online. Er zijn door de jaren heen veel mensen tot geloof gekomen of aan het denken gezet. Iemand één stap dichterbij brengen kan me al heel blij maken. Ik ben ontzettend dankbaar dat God me op deze manier heeft gebruikt als ‘roeptoeter’. Alles wat blijvend is, heeft Hij gedaan. Daarin een instrument zijn is geweldig!


Afhankelijk van giften geweest
De eerste 6 jaren was mijn werk volledig afhankelijk van ondersteuning (giften) van een vriendenkring en de kerk. Vanaf 2009 heb ik de stap naar ondernemerschap gezet (ZZP). Sindsdien probeer ik door mijn werk, zowel binnen als buiten de kerk, te voorzien in het levensonderhoud van ons gezin. En ik ben dankbaar dat dit ook grotendeels lukt. Wij leven bescheiden maar dik tevreden met elkaar. Mijn vrouw studeert thuis en heeft de keuze gemaakt om zo lang de kinderen klein zijn het moederschap prioriteit te geven en te zien als haar ‘baan’. Daar ben ik ontzettend trots op sta ik volledig achter.

Toch ben ik blij dat er mensen zijn die mijn werk ondersteunen!
Er zijn namelijk ook kosten die direct te maken hebben met mijn missie waarvoor ik persoonlijk niet de draagkracht heb om ze alleen te dragen. Denk aan nieuwe muziek uitbrengen, dagen die ik besteed aan online bediening (artikelen schrijven, reageren op mails en berichten van mensen die op zoek zijn naar God), optredens voor organisaties die geen middelen hebben, geluidsapparatuur, collega die een dag per week planning, communicatie en organisatie doet, etc). Maar ook doe ik regelmatig huiskamerconcerten voor zieken, ouderen in verzorgingshuizen en werk ik vaak voor weinig inkomsten mee aan initiatieven die mijn hart hebben.

Om dat allemaal op lange termijn te kunnen blijven doen ben ik heel blij met mensen die me soms ondersteunen of verrassen met een gift. Ze komen meestal precies op het goede moment 😉 Als jij enthousiast bent over mijn werk en inzet en een eenmalige bijdrage aan zou willen leveren kan dat. Heel hartelijk dank voor je vertrouwen en bemoediging! Ik hoop mijn hele leven vol overgave te blijven ‘roeptoeteren’ en zingen dat er een God is die hoort, ziet, vergeeft en thuis brengt! Dank voor je hulp daarbij!