Tijdens Praise United komen indrukwekkende verhalen voorbij. Tijdens de repetities in Leusden vroeg ik of iemand ooit het geloof in God kwijt was geweest en op een nieuwe manier terug vond. Een jonge vrouw stak haar hand op.

Als moeder zong ze altijd graag christelijke liedjes met haar kinderen. Toch was het juist hierdoor dat ze merkte dat de sommige teksten steeds verder van haar persoonlijke leven af stonden. Ook in de kerk waar ze regelmatig als zangeres op het podium stond had ze die ervaring. De vrijheid en vanzelfsprekendheid waarmee grootse woorden ooit haar mond uit kwamen maakte plaats voor wat gewetensbezwaar. Ze voelde zich steeds wat minder oprecht en zichzelf. De kloof tussen haar ervaring en haar belijden groeide. Lastig dus….

Ze vertelde haar man er over. Dat ze niet langer toneel wilde spelen. Ze was God al best een poosje kwijt. Tja, dat was wel even slikken. Geloven was best een belangrijk onderdeel van hun leven.

Ze kwam in die tijd een advertentie tegen over een aantal dagen bezinning in de stilte van een klooster. Ze besloot zich hiervoor in te schrijven. Om tijd te nemen. Eerlijk te zijn. God te zoeken.

Ze vertelde: “Ik had wel met mijn man afgesproken dat ik de uitkomst open liet. Ik zou ook terug kunnen komen met de conclusie dat geloof in God voor mij voorlopig een gesloten boek was. Ik wilde oprecht zijn. Mijn man steunde mijn zoektocht en hoopte natuurlijk op een positieve ervaring die me weer horizon zou geven.”

We hielden onze adem bijna in… En? Wat is er gebeurd in die dagen? Kwam God je tegemoet op een of andere manier?

“Ja, dat is gebeurd” vertelde ze. “Ik ben in die dagen weer opnieuw geraakt en geinspireerd van binnen. Mijn relatie met God is anders dan vroeger, nog dieper persoonlijk misschien. Ik ervaar sinds die kloosterdagen dat ik omgeven ben, veilig, en dicht bij God mag leven. Dat Hij mijn Vader is in de hemel. Ze sloot af met ‘ik voel soms dat ik bij die Vader op schoot veilig mag zijn”.

Ik vind het heel leerzaam en inspirerend dat deze vrouw de keuze maakte om geen toneelspeler te zijn in haar gebed en het zingen voor God. Dat ze het wilde menen of anders niet… Dat ze werk maakte van haar zoektocht en haar twijfels deelde met haar geliefde. Wat een mooi voorbeeld. En natuurlijk helemaal mooi dat God haar zoekende hart zag en opnieuw heeft aangeraakt. Als het oude seizoen niet meer aansluit bij wie je nu bent. Als de vormen niet meer dragen wat je wilt zeggen en zoekt. Dan zijn er zoveel manieren, zoveel paden, is er zoveel ruimte om God te zoeken en te vinden.

Ooit schreef ik dit liedje daarover. Je weet niet meer precies wat je gelooft. En als wij het niet meer precies weten. Dan…. komt er ruimte om weer te zoeken en verrast te worden door een oneindige God die altijd groter is dan ons beeld van Hem.. Geniet ervan.

Ook als jij God niet kan vinden, is Zijn oog al lang op jou…
Je hoeft niets te verdienen, weet dat Hij al van je houdt
Nu is alles vaag en wazig, we zoeken samen naar meer licht
Maar er komt een tijd, dat is beloofd, dan zie je Zijn gezicht

Uit ‘ je weet niet meer precies’

Geef een reactie

Ontdek muziek Martin Brand

Contact info

123-456-7890
123, New Lenox, Chicago IL 60606
info@yoursitename.com

Gathering Times

Saturday:
5:30pm

Sunday:
8:00am, 9:15am, 11:00am

Agenda & Tour