“Good morning Saints”

Francois had het over ‘heiligen’ en ‘geliefden’ en dat terwijl hij na al die jaren heel goed wist met wat voor mensen hij te maken had.

“Good morning Saints”
Zo sprak Francois Vosloo (Zuid Afrika), een van de internationale leiders van Operatie Mobilisatie, ons aan toen hij het podium op kwam. Ik zat in de zaal, samen met een paar honderd andere nieuwe zendelingen. Ik stond aan de start van mijn jaren in dienst van OM-Nederland. Uiteindelijk heb ik 5 jaar gewerkt bij OM en nog steeds ben ik betrokken bij de club.

Hij had het over ‘heiligen’ en ‘geliefden’ en dat terwijl hij na al die jaren heel goed wist met wat voor mensen hij te maken had. Jonge mensen. Waarvan sommigen zich helemaal niet zo heilig voelden. Zelfs verre van dat. Het valt me op dat juist de mensen die zo graag voor God willen gaan en naar Hem willen luisteren zich zo enorm bewust zijn van hun zonden. Er is altijd wel iets dat anders had gekund, tijd die beter besteed had kunnen worden. Veel ‘gedreven’ christenen balanceren tussen falen en volhouden. En hoe ze die dag zelf hun acties zien (falen of succes) bepaalt ook hoe ze voor God (kunnen) staan.

Zelf heb ik ook een tijd zo geleefd. Het is redelijk zwaar en zorgt voor een jojo-relatie met God. Dichtbij, ver weg, dichtbij, ver weg… Of een knipperlicht relatie. De actie van de dag bepaalt of het ‘aan of uit’ is.
Ik schreef er een lied over… Deel twee van het liedje (duidelijk te herkennen) schreef ik jaren na het eerste deel. Herkenbaar?

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Jannieka Scheinhardt ter Borg

  Herkenbaar,natuurlijk!Paulus schreef hier al over,als ik het goede wil doen…
  Aan de andere kant kan het niet de bedoeling zijn dat we krampachtig gaan leven,dan heeft de tegenstander ons precies waar hij ons hebben wil: op slot en teleurgesteld in onszelf. Wij mogen ook rusten in het feit dat niets ons kan scheiden van Zijn immens grote liefde! We hoeven het ook niet alleen te doen,uit liefde voor ons gaf hij ons( hoe onbegrijpelijk) Zijn Geest
  Dus niet zo je best doen,het is toch nooit goed genoeg,maar meer ruimte maken voor de werking van de Heilige Geest,zeg ik ook allemaal tegen mezelf.

  16 oktober 2013
 • Geweldig en ontroerend mooi lied!!! En prachtige tekst! Heb dit lied al super vaak gedraaid!

  16 oktober 2013
 • ja, zeker muzikaal gezien keert het lied zich helemaal om, heel mooi en passend bij de tekst. Ik zou haast zeggen: kan je in dat eerste deel niet iets doen met de begeleiding zodat het meer dezelfde “kwaliteit” heeft? dat stamperige stukje, zou je nu denk ik heel anders invullen. of vergis ik me daarin?

  16 oktober 2013
  • haha… Af en toe een beetje stampen uit frustratie hoort er wel bij hoor… Juist omdat het zo goed bij de inhoud van dat stuk hoort. Arrangement van Elisa Krijgsman. Wel blij mee!

   17 oktober 2013
   • Ik vindt dat ‘stamperige’ juist het mooiste uit het lied! Maar ook het laatste van dat lied:Nu wil Ik jou vergeven. Maar ik ga verder nog, Ik heilig jou, je oude leven is voorbij, je nieuwe toekomst ligt in mij, geloof Me!

    Dat stukje vindt ik zo mooi. Ookal heb je zoveel (en erge)zonden gedaan (of die je nog steeds doet) je mag altijd weer bij God (terug) komen. Als je je zonden steeds weer oprecht belijd (maar er ook voor strijd) wil God je vergeven! En dan ligt er een geweldig mooie toekomst voor je klaar!

    17 oktober 2013
 • Rianne

  Van de cd met Mission is ‘weg terug’ echt mijn favoriete liedje… een beetje in dezelfde lijn qua tekst. Ik denk dat de ‘frustratie’ van het falen me ook scherp houdt en zal blijven duren tot ik Jezus zal zien…

  17 oktober 2013
  • Genade gaat des te mooier stralen als je beseft dat je het nodig hebt en er dagelijks uit leeft!

   18 oktober 2013

Geef een reactie

You don't have permission to register