“Good morning Saints”

Francois had het over ‘heiligen’ en ‘geliefden’ en dat terwijl hij na al die jaren heel goed wist met wat voor mensen hij te maken had.

“Good morning Saints”
Zo sprak Francois Vosloo (Zuid Afrika), een van de internationale leiders van Operatie Mobilisatie, ons aan toen hij het podium op kwam. Ik zat in de zaal, samen met een paar honderd andere nieuwe zendelingen. Ik stond aan de start van mijn jaren in dienst van OM-Nederland. Uiteindelijk heb ik 5 jaar gewerkt bij OM en nog steeds ben ik betrokken bij de club.

Hij had het over ‘heiligen’ en ‘geliefden’ en dat terwijl hij na al die jaren heel goed wist met wat voor mensen hij te maken had. Jonge mensen. Waarvan sommigen zich helemaal niet zo heilig voelden. Zelfs verre van dat. Het valt me op dat juist de mensen die zo graag voor God willen gaan en naar Hem willen luisteren zich zo enorm bewust zijn van hun zonden. Er is altijd wel iets dat anders had gekund, tijd die beter besteed had kunnen worden. Veel ‘gedreven’ christenen balanceren tussen falen en volhouden. En hoe ze die dag zelf hun acties zien (falen of succes) bepaalt ook hoe ze voor God (kunnen) staan.

Zelf heb ik ook een tijd zo geleefd. Het is redelijk zwaar en zorgt voor een jojo-relatie met God. Dichtbij, ver weg, dichtbij, ver weg… Of een knipperlicht relatie. De actie van de dag bepaalt of het ‘aan of uit’ is.
Ik schreef er een lied over… Deel twee van het liedje (duidelijk te herkennen) schreef ik jaren na het eerste deel. Herkenbaar?

Categories