Heel interessant programma over ‘leven na de dood’

Pim van Lommel. Zijn wetenschappelijk onderzoek naar ‘bewustzijn nadat iemand is overleden’ wordt wereldwijd als meest uitgebreide studie gezien. Hoe blinden scherp konden zien en doven konden horen.  Het is enorm interessant wat deze cardioloog heeft onderzocht en vertellen kan in dit tv-programma van een half uur! Zelf heb ik geen bijzondere ervaring gehad tijdens mijn hartstilstand vorig jaar. Maar wat hier wordt verteld is buitengewoon de moeite waard. Ook, misschien juist, voor sceptici. Een mooie uitspraak in dit programma ‘Ik kan wel leven zonder mijn lichaam, maar mijn lichaam kan niet leven zonder mij…’

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA

Thuis
tekst en muziek: Martin Brand en Henk Doest 

Ken je dat verlangen naar die plek waar je nooit was
Een droom, die haast herinnering kon zijn
Waar kleuren mooier stralen en de zon nooit ondergaat
Waar schoonheid eeuwig woont

Ken je ook die heimwee, die je niet verklaren kan
t gevoel dat je niet op bestemming bent
Hier achtergelaten ben je mijlenver van huis
Zoek je toch je weg, je zoekt je weg

Kan je niet aanvaarden, dat het leven eindig is
Alsof de dood, hier niet had mogen zijn
Voel je diep van binnen, dat een ziel blijft voortbestaan
Zeg me waar komt dat vandaan?

Thuis, dat komt van thuis, dat gaat van thuis uit.
Thuis, ooit komt je thuis, daar waar de Liefde woont.
Thuis, kom maar naar Huis, als je Zijn Stem hoort.
Thuis, Hij brengt je thuis, Hij gaf zijn Woord

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Els

  interessant, inderdaad! ik ken iemand die dichtbij me staat die het ook heeft meegemaakt. hopelijk werkt deze uitzending zijn vruchten af..

  5 augustus 2013
  • Ik geloof het wel… Alleen al te zien aan de hoeveelheid kijkers is te merken dat dit onderwerp bijna niemand koud laat.

   6 augustus 2013
   • Mariet

    Ha Martin,
    Dat laat je ook niet koud,echt niet,van heel dichtbij meegemaakt, het is heel bijzonder dat je het uit de mond van een naaste hoort en je deelgenoot wordt
    gemaakt, “op het strand waar God haar bewaakte…”

    30 augustus 2013
 • Barbera van de Kraats-Bruins

  Dank je wel, Martin! Ik had de aankondiging gelezen in de tv-gids, maar toch nog vergeten….Een paar jaar geleden heb ik een lezing van Dr. van Lommel bijgewoond over dit onderwerp; heel interessant en fascinerend! Voor wie meer wil weten: in de uitzending kwam het boek al voorbij: -Eindeloos bewustzijn- (een wetenschappelijke visie op de bijna-doodervaring) door Pim van Lommel Uitgeverij Ten Have

  5 augustus 2013
  • Ik ben het al aan het lezen sinds gisteren… Erg interessant hoor… Ook als je het leest in combinatie met de Bijbel. Gisteren las ik dit bijvoorbeeld. Over ‘ik kan leven zonder dit lichaam waarin ik nu woon’ : 2. Kor. 5
   1 Wij weten dat wanneer onze aardse tent, het lichaam waarin wij wonen, wordt afgebroken, we van God een woning krijgen: een eeuwige, niet door mensenhanden gemaakte woning in de hemel. 2 Wij zuchten in onze aardse tent en zouden willen dat onze hemelse woning er nu al over wordt aangetrokken. 3 We zijn er echter zeker van dat we ook ontkleed niet naakt zullen zijn.4 Zolang we in onze aardse tent verblijven zuchten we onder een zware last, omdat we niet willen dat deze kleding wordt uitgetrokken; we willen dat er nieuwe over wordt aangetrokken, zodat het sterfelijke door het leven wordt verslonden. 5 Hiervoor heeft God zelf ons gereedgemaakt, door ons de Geest als onderpand te geven.

   6 augustus 2013
 • Ja, dat verlangen ken ik ook, soms heel intens, zoals toen ik onderstaand gedicht schreef:

  STIL VERLANGEN

  Ik verlang zo naar dat land
  enkel vrede nergens zuchten
  bloeiende bloemen, blauwe luchten
  nergens oorlog of geweld
  alleen de liefde die daar telt.

  Mens en dier in vree’ naast elkaar
  geen dood, geen ziekte, geen gevaar
  geen haat, geen hang naar geld of goud,
  omdat men van elkander houdt.

  Geen honger of een greep naar macht
  je mag daar leven in Jezus’ kracht
  niemand arm of niemand rijk
  iedereen de Koning te rijk.

  Kleine beekjes, kabbelend water
  ik verlang zo erg naar later
  als ik stuit op mijn onvermogen
  blijf ik in dat land geloven.

  5 augustus 2013
  • Mooi zeg Cobi… Op een dag hoef je niet meer in ‘dat land’ te geloven. Maar zul je het zelf zien, dat geloof ik… 😉

   6 augustus 2013
  • Carlin

   Mooi!…

   26 augustus 2013
 • elizabeth

  een uitzending waar je kippenvel van krijgt en wat een verhaal van die mevrouw van 32 jaar geleden.

  6 augustus 2013

Geef een reactie

You don't have permission to register