Hoe kan ik God ‘voelen’?

Het blijft een worsteling. In God geloven en vertrouwen als je gevoel het laat afweten. In een cultuur waarin ‘beleving’ steeds belangrijker wordt, kan het knap lastig en zelfs tegennatuurlijk voelen (om dat woord maar te gebruiken) om te geloven in de Bijbel. 

Afgelopen zondag sprak ik in de Basis over dit onderwerp. Ervaring en Geloof. Dit naar aanleiding van verschillende vragen die we hebben ontvangen. Vragen die ik als ‘gevoelsmens’ natuurlijk best herken. De meeste christenen en ‘zoekers’ verlangen naar een aanraking van God. Een persoonlijke en liefst intense beleving van het contact met Hem.

Wat zegt de Bijbel over het ervaren van God? Hoe kunnen we meer van Hem ervaren? Hoe belangrijk is dat? Wat heeft gehoorzaamheid aan God hiermee te maken?

Ik hoop dat deze persoonlijke toespraak en het lied dat ik zong je zullen helpen in je zoektocht! Het filmpje begint met een herkenbaar drama.

Dit liedje heb ik misschien wel 500 x gezongen sinds ik het schreef in 2006. Het blijkt herkenbaar voor veel mensen… Ook voor jou?