Steeds meer ‘terug’ het theater in…

Het was al jaren een gekoesterde droom van me. Eigenlijk een jongensdroom in mijn geval. Een avondvullende cabaret voorstelling maken met nieuwe persoonlijke liedjes en verhalen. Dit jaar heb ik de sprong durven wagen en schreef ik ‘Hollandsche Nieuwe’. Komende vrijdag sluiten we een tour van 12 voorstellingen af in Emmeloord. De plek waar ik als middelbare scholier rondstruinde… In hetzelfde theater waar ik ooit voor het eerst op het podium stond als jong ventje. In de voorstelling geef ik op mijn manier antwoord op de vraag die velen me stelden ‘Ben je ooit de oude weer geworden na alles dat je….?’

Ik vond het best een stap om dit te doen, vooral omdat ik weet dat ik inmiddels, na 15 jaar rondtrekken als gospelzanger/spreker een trouw publiek heb gekregen dat mijn geloofsverhalen waardeert. Zouden ze ook op mijn andere gedachten, verhalen en liedjes zitten wachten…?

TOF_4918

Ik was erg benieuwd hoe de reacties op de voorstelling zouden zijn. Of deze voorstelling waarin ik niet zozeer verkondigend bezig ben, eerder beschouwend en spiegelend, in goede aarde zou vallen. Zou raken én vermaken. Het is tenslotte cabaret. Er mag natuurlijk veel gelachen worden… Om daarna ineens de diepte in te gaan met elkaar. We hebben met ons team – mijn vaste muzikantenvrienden Jaap Kramer en Henk Doest (die veel meer deden dan muziek maken in deze show) en regisseur Anneke Doest, hard gewerkt, geschreven, geschaafd, gerepeteerd tot de voorstelling stónd.

Ik ben enorm blij met wat er los kwam na de voorstellingen. Zowel het gospelpubliek (wat fijn dat jullie zijn gekomen) als nieuwe gasten waren enthousiast. Ook de theaterprogrammeurs waren gelukkig positief en nodigen me uit om met een nieuwe voorstelling weer ‘terug te komen’. Dat is wel erg tof… Ik hoop op deze weg verder te gaan. En vanaf seizoen 2018/2019 met een nieuwe voorstelling te komen die ik in nog meer theaters wil brengen, we zijn er nu mee bezig… De eerste gedachten en liedjes zijn al aan het opborrelen rond een thema dat me de laatste tijd raakt… Houd ik nog even geheim… En natuurlijk blijf ik ook graag geloof delen met liedjes en verhalen. Iets met de (nieuwe) aard van het ‘beestje’…

Jozef, de musical

IMG_3252

Nu eerst zorgen dat de nieuwe kerst musical Jozef (ook samen geschreven met Anneke, Henk en Jaap) eind dit jaar op de planken komt. Dat regisseren – ik speel dus zelf niet mee in deze voorstelling –  is een hele gave klus en vraagt een hoop tijd en energie. Ik ben zo blij met de talenten die Jozef, Maria en al die andere personages tot leven brengen. Deze weken ronden we de opnames af van een studio album waarop alle nieuwe liedjes uit ‘Jozef’ verschijnen. Release is bij de premiere van Jozef in de Basis, Apeldoorn eind dit jaar. Ik hoop dat het stuk volgend jaar door allerlei kerken, koren en theatergroepen wordt opgepakt en uitgevoerd… We stellen alle muziek, script, tracks beschikbaar (tegen bescheiden vergoeding) vanaf 2018.

Piekfijn kersttour

img_2214

En natuurlijk mag ik rond kerst dit jaar met mijn leuke collega Elise Mannah en ‘onze muzikanten’ de theaters weer in met een reprise van de muzikale kerstvoorstelling ‘Piekfijn’. We spelen grotendeels dezelfde voorstelling als vorig jaar. Maar konden het toch niet laten er weer wat nieuwe liedjes en scene’s in te  brengen… Voor de Piekfijn tour kan je inmiddels tickets reserveren. 

Het leven is best leuk. Kan niet anders zeggen… 😉

 

 

 

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Geef een reactie

You don't have permission to register