“Ik heb het even geregeld…met Jezus”

Susanne moest onder het mes. Geopereerd worden aan haar voorhoofdsholte. Ze zag er best wel tegen op. Op vrijdagmorgen 11:30 uur zou de ingreep beginnen. Mijn zoon Noah (4) en ik zaten op dat moment in de auto en dachten ‘aan mama’. Lastig om op zo’n moment alleen maar te kunnen wachten. Ik stelde voor om samen even voor Susanne te bidden. Dat deden we.

Een paar uur later ging de telefoon. Het was de chirurg zelf om te vertellen dat de operatie goed was verlopen en dat Susanne naar de uitslaapkamer was gebracht. Ik was opgelucht natuurlijk en en bedankte hem voor zijn werk. Noah zat op de bank een filmpje te kijken toen ik hem vertelde dat het goed ging met mama. Noah keek me opgetogen aan zoals alleen hij dat kan en riep uit:

“Dan heeft het bidden dus goed geholpen papa! God heeft ons zeker gehoord!” Ergens voelde ik de neiging om iets te zeggen als ‘ja, en de dokter heeft het ook goed gedaan Noah’.

Gek eigenlijk dat ik zijn geloof en directe lijn tussen het gebed en geslaagde operatie wat ‘balans’ wilde meegeven. Misschien ook om hem voor te bereiden op de weerbarstigheid van het leven. Dat gebeden lang niet altijd verhoord worden op onze manier. Dat God ook goed is als… enz. Heb het niet gedaan trouwens. Ik keek naar hem en was vertedert door zijn kinderlijke geloof. Als we ouder worden komen er zoveel ‘mitsen en maren’ bij. Ook door de ervaringen van het leven natuurlijk. Ergens wil ik hem daarop voorbereiden. Aan de andere kant hoop ik dat hij zijn blije, misschien naïeve, geloof mag vasthouden. Ik kan er iets van leren.

Ik heb het geregeld…met Jezus
Gisteren bracht ik Noah naar bed. Hij was nogal onstuimig, wilde vooral stoeien en ik zag het nog niet zo snel van slapen komen. Na een kwartiertje spelen en een derde slaapliedje was het toch echt tijd om naar dromenland te vertrekken. Het was al wat later met morgen weer een lange schooldag voor de boeg en ook nog een kinderfeestje.“Je moet nu proberen rustig te gaan liggen jongen. Morgen weer een leuke dag, daarvoor moet je wel uitgerust zijn”.  Noah draaide zich gelijk op zijn zij en kneep zijn beide ogen stijf dicht… Hij fluisterde iets..

Na een half minuutje draaide hij weer terug en deelde mee:

“papa, ik heb al geregeld. Met Jezus. Morgen ga ik uitslapen.”  Ik werd even stil… Dacht na over een reactie… Weer in die vertrouwde tweestrijd. En zei: ‘goed zo jongen, welterusten dan maar..”

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Gerco Elsenaar

  Mooi Martin.
  Kinderen zijn in hun naïviteit vaak wijzer dan dat wij als volwassenen kunnen bedenken. Vaak kunnen wij veel leren van hun vertrouwen in Jezus.

  13 juli 2016
 • Jorina Martens

  Heerlijk om te lezen! Heb zelf een zoontje van bijna 6 en ben dankbaar dat ik mag meegenieten van zijn kinderlijk geloof. Beterschap voor Suzanne!

  14 juli 2016

Geef een reactie

You don't have permission to register