Ik kan niet geloven

audience-praying34

Brandbrief no. 1 – 13 januari 2013 – Ik kan niet geloven.
“Ik ben zeer ernstig ziek en ik heb geen contact met sommige kinderen. Het is zo moeilijk. Wat zou ik graag geloven, zoals jij. Gods steun ervaren. Maar op een of andere manier lukt het mij maar niet om tot geloof te komen”

Deze ‘brandbrief’ kreeg Martin binnen van een moeder in Nederland. Haar vraag riep vele reacties op via Facebook en de radio. In deze uitzending proberen Martin en een groep christenen een antwoord te vinden op de vraag ‘Is geloven moeilijk? Hoe kom je tot geloof?’

Brandbrief no 1 – ik kan niet geloven


*Elke zondagavond om 20:00 uur presenteert Martin op Groot Nieuws Radio (1008 AM) het programma ‘Brandbrief’. In dat programma gaat hij, samen met luisteraars en facebookvrienden, op zoek naar (Bijbelse) antwoorden op menselijke vragen en geloofsdillema’s. Heb jij ook een ‘brandende vraag’ of een mooi getuigenis? Mail naar: info@martinbrand.nu

*In verband met auteursrechten is de muziek grotendeels uit het programma geknipt. Als je live luistert op zondagavond, kan je hiervan natuurlijk wel genieten. Elke week kiest Martin muziek uit bij het thema van de brandbrief) 

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • De Here wil het Geloof geven aan ieder die daarom smeekt en bid.Want dit is Zijn Belofte,een ieder die bid ontvangt.Daarom bid gewoon en vertrouw op God dat Hij het geloof zal geven,want het is Genade om Christus wil.

  22 januari 2013
 • Heel herkenbaar maar alles valt of staat met hoe JIJ God ziet en ervaart. Als je God ziet als zijnde een God die op afstand blijft omdat jij als zondig mens bent geboren en die jou bestraft wanneer Hem dat belieft, dan is geloven moeilijk. Pas als het kwartje valt dat God (ik noem Hem liever Pappa, abba=pappa in hebreeuws) in jou woont en jou goedkeurt omwille van Jezus Christus dan kun je echt gaan geloven. Wij hebben niet een God van ellende en bestraffing. Niet een God van wet! Wij hebben een God vol van Genade en Gerechtigheid die niet verlangt dat jij de tafel voor Hem dekt… Hij heeft juist de tafel voor jou gedekt en hij nodigt jou met heel Zijn vaderhart uit om naast Hem te gaan zitten en deel te nemen aan Zijn maaltijd! Wij hebben een goede God! Toen Jezus werd gedoopt brak de hemel open en verscheen er een duif. Toen was er een stem die zei: JIJ bent MIJN GELIEFDE zoon. In JOU vind IK WELBEHAGEN. Als jij in Jezus Christus bent is die stem ook voor jou bedoelt. God spreekt over jou uit: JIJ bent MIJN GELIEFDE zoon/dochter. IN JOU vind Ik WEL!!!!!! BEHAGEN!! Je mag God Pappa noemen en Zijn volmaakte liefde ontvangen en dan mag je het van Jezus Christus verwachten. Verwachten dat Hij je vol gaat maken!
  That’s My King!

  23 januari 2013
 • Siepa

  Niet een God van wet?volgens Gods heilige wet zijn we schuldig toch, want Allen hebben gezondigd en missen de heerlijkeid Gods!… Jezus riep uit; het is volbracht!Hij droeg de straf die wij hadden verdiend! We moeten eerlijk bekennen dat Wij Gods maatstaf niet kunnen houden.. Maar als we geloven in wat jezus deed voor ons,, Zijn offer aanvaarden.. Dat is dat we dan rechtvaardig in Gods ogen zijn geworden! Stel uw vertrouwen op Hem hij is te vertrouwen… !verdiep u in het evangelie… Jezus was volkomen onschuldig..! Wij zijn daarentegen schuldige zondaren zoals de bijbel dat zegt… Maar als je johannesevangeliehfst. 3vers 16 leest… Dan is daar ook Gods liefde in beschreven..

  13 april 2016

Geef een reactie

You don't have permission to register