Ik voelde me een verrader

De weken rond Pasen weken waren intens. Ze voelen aan als een lange en indrukwekkende dag. En na de laatste voorstelling van ‘De Passie Nabij’ voelde ik me vreemd emotioneel. Misschien niet zo vreemd. Jezus, Judas, Petrus, Pilatus, Maria, Hogepriester… Ik was ze allemaal even geweest. En dat voelde ik…

Ik heb me een verrader gevoeld
Ik heb me diep verlaten en alleen gevoeld
Ik voelde liefde en zorgzaamheid
Ik voelde me verraden en in mijn gezicht geslagen
Ik voelde me onoverwinnelijk
Ik was scherp
Ik was bang
Ik ben boos geweest
Ik wilde vergeven
Ik wilde vergelden
Ik wilde in zijn schoenen staan
Ik wilde wegrennen
Ik wilde dichtbij Hem zijn
Ik wilde afzijdig blijven
Ik wilde een held zijn
Ik voelde verdriet en gemis
Ik was verbijsterd
Ik had hoop

Uiteindelijk kwam er rust. De Passie is voorbij.
Voor nu.
Maar ook niet.

Nog wat foto’s gemaakt door Michael Terlouw.

 

5 thoughts on “Ik voelde me een verrader

  1. Ik heb (zoals eigenlijk altijd 😊) intens genoten van je spel en je zang. Je deed het geweldig. Het was een waanzinnige ervaring waar ik deze dagen ook nog steeds een beetje stil van ben. Ik kijk ontzettend uit naar volgend jaar. Supermooie foto’s heeft die Michaël toch nog gemaakt 😉 Tnx!

  2. Juist omdat je het zo intens zingt, speelt en uitdraagt, komt het zo puur, zo echt over. Dat ik in ieder geval de rauwe pijn, angst en die andere emoties voelde. Diep ontroerend geraakt! Dank je wel! Met iedereen die meegewerkt heeft die immens grote zandtekeningen erachter, heeft onuitwisbare indruk op ons achter gelaten. Laat staan dat jezelf op het podium staat en er zoveel weken mee bezig bent geweest, dan mag je je nu ook wel wat verward en ontgoocheld voelen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: