Indrukwekkend: hoe jouw pijn zin krijgt

Vanmorgen diep geraakt en aangemoedigd door het bijzondere verhaal van Jay en Katherine Wolf. Twee succesvolle en veelbelovende jonge geliefden met een baby van 6 maanden oud.  Van de een op de andere dag veranderde hun leven compleet toen Katherine een zware beroerte kreeg.

Christmas 2015 Family Photo Portrait_Emily Blake

Portrait of the Jay and Katherine Wolf with their two children

Na coma werd ze – wonder boven wonder – wakker en zag de totale toekomst er anders uit. Ze kon bijna niets meer…Vandaag de dag reizen ze de wereld over en delen ze hun verhaal over de ‘zin van het lijden’ en wat ze hebben geleerd. Het is een eerlijk, hoopvol en krachtig verhaal. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen en mijn hart stond in vuur en vlam. Ik wil hun verhaal graag met je delen.

“Veel van wat Katherine zegt herken ik wel. Ziekte, kwetsbaarheid, beperkingen en onzekerheid brengen een nieuwe verbondenheid mee. Anderen die lijden komen ineens dichtbij. We kunnen elkaar ineens begrijpen en raken. En wat we samen delen voelt minder hopeloos. En daardoor krijgt zelfs het moeilijkste lijden ergens een lichtpunt. Juist in het diepste donker schijnen de sterren het meest zichtbaar. En God wordt zichtbaar in kwetsbaarheid. Dat geloof ik”

Luister en kijk hier naar hun verhaal. Ik ben benieuwd naar je reactie. Het filmpje is helaas niet ondertiteld. 

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
  • Marianne Werff

    Ik vond het levensverhaal van Jay en Katherine erg bemoedigend. Ik heb gezien dat beperkingen ook zegeningen kunnen zijn, voor jezelf, maar vooral ook voor andere mensen.
    Ik hoop dat hun verhaal voor mezelf ook een inspiratiebron mag zijn, om niet negatief, maar positief naar mijn levenssituatie te kijken, door het te zien in het Licht van het Evangelie en het zo ook proberen uit te leven.
    Geen gemakkelijke opdracht, maar zeker de moeite waard om het te proberen, verwachtende kracht naar kruis.

    1 maart 2017

Geef een reactie

You don't have permission to register