Jezus nooit gezien… of toch wel?

Jezus nooit gezien… Ook niet na 700 keer zingen
Hoe vaak ik het lied ‘Jezus nooit gezien’ heb gezongen zou ik je niet kunnen zeggen. Honderden keren, dat zeker. Gisteren nog sprak ik een vrouw die me vertelde dat ze zoveel kracht uit dat lied had gehaald tijdens een heftige periode in haar leven. Ze had borstkanker en haar leven
stond ineens op z’n kop. Onzekerheid, boosheid en verlammende angst liggen op de loer, klaar om het roer over te nemen. Het liedje had haar hart ‘zacht gemaakt’ vertelde ze. En het hielp haar om tot Jezus te gaan en te vertrouwen. Ik werd er stil van. En besefte me dat ik Jezus wel degelijk zie. In de mensen die Hij aanraakt en levens die veranderen door geloof in Hem

50 redenen waarom God mij niet kan gebruiken
Ook sprak ik wat andere mensen die me kwamen bedanken voor een lied. Of een toespraak. Of een artikel dat ze hadden gelezen. Het had geholpen in hun zoektocht naar God. Wat werd ik er blij van. Ook toen ik wat mensen sprak die vragen kwamen stellen over God zoeken en geloven dacht ik bij mezelf: “Wat een voorrecht en eer om dit werk te mogen doen”. Ik weet maar al toe goed dat ik maar een gewoon mensje ben. Zeker niet heiliger of ‘dichter bij God’ dan wie dan ook. Als je me niet gelooft moet je mijn vrouw maar vragen. 😉 Ik kan zeker 50 redenen op een rij zetten waarom God mij niet zou kunnen gebruiken. Ik ben me zo bewust van mijn tekortkomingen. En vaak baal ik er wel van. Ik schreef er vele liedjes over als ‘in de troonzaal’. 

Maar toch
Toch ben ik ervan overtuigd dat God onvolmaakte mensen zoals jij en ik wil gebruiken om anderen te bereiken met Zijn liefde. Hij weet hoe zwak en beperkt we zijn. Hij heeft ons geschapen en is Zich heel bewust van onze menselijkheid. Toch zegt Hij, en niet alleen tegen sprekers en zangers en dominees, “Ga maar op weg en maak alle mensen tot mijn leerlingen”.

Dat kan je doen. Door zelf een leerling van Hem te zijn (en blijven!) en met anderen eerlijk te delen wat je ontdekt hebt. Geen druk. Geen zware taak. Een voorrecht.

Luister en wees bemoedigd!
Gisteravond heb ik een uitzending van Brandbrief hierover gemaakt. Je kunt het programma hier beluisteren. Ik hoop dat het je zal aanmoedigen om te geloven. Dat ook jij een instrument bent. Ja, nu al bent. Al is het haast te mooi om te geloven misschien. God zelf heeft jou aangewezen om voor Hem te gaan. En wat is het geweldig om dan soms een glimp op te vangen van het effect. Als iemand je komt bedanken en je zegt dat God iets door jouw leven heeft gedaan. Kan jij je iets mooiers voorstellen? Ik hoor graag van je!

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Marion Smit

  Gaaf Martin! Dankjewel….
  Dat vind ik nou zo fijn, dat jij ook maar een “gewoon mensje” bent 😉! En is voor mij ook de reden waarom je mij zo bemoedigd en aanspreekt met je liedjes en toespraken….
  Ik vond het mooi om je gister te ontmoeten en te beseffen dat ik gewoon mezelf mag zijn en dat dat “goed” genoeg is!!😊
  Het lied “duizend woorden” heb ik al zeker 100 keer beluisterd en iedere keer raakt het mij weer precies zoals de eerste keer dat ik het hoorde!
  Als ik het moeilijk heb luister ik dit lied en helpt het me keer op keer om weer verder te gaan….
  Stapje voor stapje aan de hand van God!
  Groetjes Marion

  7 april 2014
 • Het liedje”duizend vragen” was alsof er een zaadje geplant is in mijn hart. Ben anders naar mensen beginnen kijken en ik luister ook meer naar mijn hart. Vaak lukt het nog niet om naar Jezus beeld te leven. Als ik het echt moeilijk heb en dat gebeurt geregeld dan luister ik naar “ik heb Jezus nooit gezien”,ik huil en probeer het weer met een gebed,met de hulp van Jezus. Hij luistert dat weet ik nu zeker. In jouw woorden hoor ik Zijn stem! Je mag er zijn Martin want je geeft kracht door je muziek en voordrachten.
  Dank daarvoor, het ga je goed!
  Chris

  10 april 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register
%d bloggers liken dit: