Kerst- en Paasviering met Martin Brand

Een interactieve en inspirerende Paas- en/of Kerstviering

Spreker en gospelzanger Martin Brand verzorgde de afgelopen jaren, samen met pianist Jaap Kramer, al op tientallen scholen een kerst- of paasviering. Dit is een afwisselend, interactief en eerlijk programma van ongeveer 45 minuten tot een uur waarin een (eventueel grote) groep leerlingen meegenomen wordt door muziek, filmpjes, liedjes, een bijbeltekst en een verhaal van Martin. Op dit moment kunnen scholen intekenen voor een aansprekend programma door Martin en Jaap op hun school. Martin heeft ervaring met een brede doelgroep en past zich zonder problemen aan. Hij verzorgde vieringen op openbare ROC’s, multiculturele scholen, reformatorisch onderwijs, HBO’s en vele middelbare scholen. Van brugklas VMBO tot 6 VWO. 

op zoek naar een brug
Martin: “Het is extra spannend en ook leuk om op te treden voor leerlingen die niet altijd zelf bewust hebben gekozen voor je programma maar min of meer ‘verplicht’ naar je moeten luisteren. De uitdaging voor mij is om open, positief en niet opdringerig iets van het evangelie met hen te delen. Ik ga op zoek naar een brug tussen de boodschap die ik graag wil overbrengen en de situaties die leerlingen dagelijks meemaken. Ik ben me ervan bewust dat heel wat leerlingen (en docenten) misschien zelf nog niet zoveel met het christelijk geloof hebben. Daarom zoek ik naar een gezamenlijk herkenningspunt om vandaar uit iets te delen. Ik zing bijvoorbeeld niet alleen maar ‘christelijke’ nummers, maar probeer ook een lied van bijvoorbeeld Marco Borsato te gebruiken om een brug te slaan. Ook bepaalde fragmenten uit bekende films zijn heel geschikt als illustratie. Ik merk al jaren dat op deze manier veel openheid en interesse bij scholieren ontstaat. Ik geniet er van om dit te doen en houd van interactie en afwisseling. Elke groep is anders!”

Enkele reacties:

DICHT BIJ LEERLINGEN GOMARUS COLLEGE – ASSEN
Martin was met Jaap te gast als opening van een actieweek waarin leerlingen geld inzamelen voor een project in Afrika. Het was voor ons als docenten te merken dat Martin met zijn communicatie dicht bij de leerlingen kwam. Ze reageerden enhousiast en heel wat leerlingen kwamen na afloop een praatje met Martin en Jaap maken. Voor onze leerlingen was dit een hele open en ongedwongen manier om met christelijk geloof bezig te zijn. Wij als docententeam waren unaniem enthousiast! Gerla Sandink, organiserend docent

Een leerling mailde n.a.v. deze ochtend:
“Bedankt voor de mooie liedjes. Ik had helemaal kippenvel. Mijn oma is net overleden en dat vind ik best moeilijk. Na de dienst op school voelde ik me wel wat beter. Mijn vriendinnen en ik komen ook naar jullie concert! Vet!”

PAKKEND, HELDER EN PRAKTISCH – BONHOEFFER COLLEGE, ENSCHEDE
“Martin en Jaap verzorgden dit jaar voor het eerst de paasviering op onze lokatie. De afgelopen jaren hebben wij als team best met de uitdaging geworsteld om een aansprekende viering voor de leerlingen te organiseren. We waren onder de indruk van de aandacht die Martin ruim 1,5 uur wist vast te houden in een volle aula met heel verschillende leerlingen. Er was aandacht voor het heldere verhaal. De leerlingen hadden geen tijd om zich te vervelen door alle afwisseling tussen interactie, film, zang, praatje. De boodschap was pakkend, herkenbaar en praktisch.” Harold Velten, docent.

Een leerling mailde:
“Hallo! ik vond de paasviering van vanmorgen op het bonhoeffer college echt heel gaaf! ik was dat meisje dat later boeken wou gaan schrijven:D bedankt dat je zei dat dit een mooie toekomstdroom is!”

GEEN INGESTUDEERD VERHAAL – ROC ASA, AMERSFOORT
“Martin en Jaap zijn al verschillende keren bij ons op het ROC ASA in Amersfoort te gast geweest. We merken dat Martin door zijn open en enthousiaste uitstraling respect afdwingt bij een hele brede groep leerlingen. Hij houdt geen ingestudeerd verhaal, maar gaat ook in op wat er gebeurd in de groep op dat moment. Hij komt natuurlijk over en leerlingen worden door deze spontaniteit aangesproken. Ook mensen die ‘anders geloven’ worden niet afgestoten door de manier waarop Martin toch een heel duidelijke christelijke boodschap brengt. Dat vinden wij bijzonder. Wat ons betreft blijft Martin een vaste gast bij onze vieringen” Willem Bannink, docent

Steven mailde naar aanleiding van de paasviering:
“Zelf ben ik atheïst maar jouw manier van omgaan met het geloof in God heeft bij mij respect afgedwongen. Ik heb een optreden van je bijgewoond op het ROC ASA in Amersfoort met pasen en ik was ervan onder de indruk. Ik heb gekozen voor een leven zonder God maar heb respect voor mensen zoals jij, want je bent niet opdringerig en hebt gewoon respect voor mensen die niet in God geloven. Er zijn zat reli´s die verschrikkelijk opdringerig zijn en niet eens WILLEN luisteren naar mensen zoals mij . Het lijkt me interessant om jouw werk te volgen. Groetjes Steven,

Voor meer informatie, boekingen en contact – KLIK HIER

Geef een reactie

You don't have permission to register