Kerstmusical Jozef dit jaar in premiere!

De afgelopen maanden ben ik met weinig anders bezig geweest. Samen met mijn vrienden Jaap Kramer en Henk en Anneke Doest schreef ik, in opdracht van ‘de Basis‘,  een complete kerstmusical met gloednieuwe muziek en een invoelbaar verhaal. Dit jaar zal het stuk 8 keer worden uitgevoerd in Apeldoorn. De titel: JOZEF, zijn droom, zijn reis, zijn gevecht! Over enkele weken beginnen de audities! 

We beleven de gebeurtenissen van het bekende kerstverhaal samen met de timmerman Jozef. We leren hem kennen als eenvoudige en sympathieke timmerman. Een man van weinig woorden. Niet perse enorm gelovig. Dan worden hij en Maria, een jong meisje, aan elkaar uitgehuwelijkt en raakt hij verzeilt in hét avontuur van zijn leven. Hij zou tot het uiterste moeten gaan en het ongelofelijke moeten geloven. Een emotionele achtbaan met steeds weer onverwachte gebeurtenissen. Het stuk is geschreven om mensen van nu, op een indrukwekkende en eigentijdse manier, iets van het kerstevangelie te laten beléven.

De muziek schreef ik samen met Jaap Kramer en Henk Doest. Met beide mannen trek ik al jaren op en het is heel gaaf om nu te zien hoe ze hun eigen kleur hebben toegevoegd. Jaap met zijn mooie, haast klassieke, melodieën en dramatische dynamiek. En Henk bracht swingende en speelse stukken in. Een prachtige ouverture en originele arrangementen.

IMG_1731
Album 

Begin september wordt een album opgenomen met de liedjes uit de voorstelling. Met onze vaste muzikanten en aangevuld met strijkers en blazers… Ik kan niet wachten. Natuurlijk neem ik je mee in het proces.

De cast komt 18 september voor het eerst bij elkaar en beginnen mooie intensieve maanden van instuderen, repeteren en regie. Ik zal de regie op me nemen, speel dus niet zelf mee dit keer. Misschien wil jij deel van de spelersgroep uitmaken? We zijn nog op zoek naar de ultieme Jozef en Maria… Je kunt je hier opgeven voor de audities en meer info vinden over de repetities.  

Post tags:

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Elly Tessemaker

  Zijn er al data bekend voor Jozef in Apeldoorn?

  8 oktober 2017
 • Pauline Brouwer

  Beste Martin,

  Wat leuk dat er een musical over Jozef van Maria aankomt! Ik ben even benieuwd waar en wanneer ik daarvoor kaarten kan reserveren?

  Hartelijke groet.

  9 oktober 2017
 • wilma

  Hallo Martin, war gaaf deze a.s. musical. Kom absoluut zeker een maar misschien wel 2 keer het verhaal mee beleven!

  22 oktober 2017

Geef een reactie

You don't have permission to register