Liedje: Vaste Grond (ft. Jaap Kramer)

Het nieuwe album ‘Leef Vandaag’ maakt een hoop los. Wat vind jij ervan? De komende maanden zal ik ook online wat nummers van dit album met je delen! Te beginnen met ‘Vaste Grond’. Op dit duet met Jaap Kramer krijgen we veel reacties. De tekst schreef ik toen ik net thuis kwam uit het ziekenhuis. Weet nog dat ik een paar keer het schrijven moest onderbreken door duizelingen waardoor ik toen schrok en dacht dat ‘het weer mis ging’.

De tekst gaat over dealen met die onzekerheid. Misschien herken je er iets in. Niet alleen over gezondheid maken we ons zorgen toch? Over werk, geld, de kinderen, de wereld… Er is maar weinig dat we echt onder controle hebben. Toch is het mogelijk om met vrede in je hart te leven. Daaraan wil ik me steeds weer vasthouden. Vrede die komt van het vertrouwen op de woorden van Jezus.

Jaap Kramer schreef een mooie melodie samen met Wouter Nohlmans en mij. En dat producer Frank van Essen ook wel strijkersarrangementen voor Nick en Simon heeft geschreven en ingespeeld is ergens wel hoorbaar in dit duet. Wie weet kunnen die jongens uit Volendam het ooit ook zingen. Moet er nog wel een wondertje gebeuren.  Maar goed. Die zijn de wereld nog niet uit toch?