Vaderliefde

Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’. 16 De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn.

De afgelopen week ben ik steeds bezig met een klein stukje, deze paar zinnen, uit de Bijbel. Deze woorden hebben enorme gevolgen als ze waarheid worden in je leven. Voor mij is dit een basis voor mijn geloof geworden. Dieper dan ik voelen kan. Dieper dan ik denken kan. Dieper dan ik uit kan leggen met woorden. Dieper nog… WEET IK dat God bestaat en sterker nog dat Hij van me houdt. Echt van me houdt. Het is contact en zo anders dan alle andere relaties, hoe tof en belangrijk ook, die ik heb.

Ja, ik weet dat het voor veel mensen heel vaag zal klinken wat ik schrijf. Sommige dingen moet je zelf meemaken en ervaren voor je het kunt ‘begrijpen’. En zelfs dan blijft het wonder.

Voor mij is de liefde van God een enorme bron van rust, vertrouwen en blijdschap heel diep van binnen. Niet uit te leggen. God geeft het door de Heilige Geest. Als antwoord op gebed. Op zoeken naar meer dan theorie. Weet jij waar ik het over heb? Geweldig! Nog niet? Geweldig, want dan mag je gaan ontdekken hoeveel God van je houdt en wat een onvoorstelbare ontdekking het is om Hem te leren kennen.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Gert

  Men. Brand ik ben een groot fan u ik krijg ook alle cd’s wanneer er één is uitgekomen. Nu mijn verhaal (ik ben niet zielig !!!) ik zit in rolstoel in een aangepaste woning met hulp wanneer nodig en ik heb epilepsie met veel aanvallen heb u nooit durven te schrijven maar nu wel heb erg veel aanvallen en daardoor soms erg verdrietig gelukkig weten dat er weinig maar weet dat zo mooi is dat er cd’s van u míj weer gelukkig maken wanneer u in mijn woonplaats bent zit met de rolstoel achterin en soms moet ik huilen en als u dan door het midden pad liep naar uw opa en oma keek u ook even naar mij. men. Brand ik ben mijn hele leven al Nederlands Hervormd en ik wil u graag heel graag bedanken voor alle prachtige dingen en ik hoop en bidt dat u dit nog heel lang mag blijven doen en dat ik daar getuige van mag zijn.

  13 februari 2017
 • Ja, en amen! En zoals je het schrijft blijf ik nog altijd verlangen naar meer, maar wat is het fantastisch, zo geliefd te zijn door zo een grote en goede Vader.

  15 februari 2017
  • Gaaf Martin, ervaar het ook precies zo! Er kan niets op tegen de liefde van God.

   15 februari 2017

Geef een reactie

You don't have permission to register