Lisa: “Tijdens het gebed stond ik te trillen op mijn benen”

Gisteravond ontmoette ik Lisa (18) na een concert in Hardenberg. Ze wilde even praten en vroeg om gebed, ze had haar moeder meegenomen. Ze vertelde dat ze de laatste jaren veel verdriet had meegemaakt. Ze had in korte tijd verschillende familieleden en vrienden verloren en voor zo’n jonge meid veel te veel ‘dood’ gezien. Haar ouders hadden haar gevraagd of ze mee wilde gaan naar het concert. Eigenlijk had ze niet zo’n zin. Maar toch besloot ze te gaan.

Toen ze binnenkwam in de concertzaal was de SOS worshipband aan het spelen en de liederen gingen vrijwel allemaal over vreugde van God te midden van soms heel moeilijke situaties. Over Gods trouw en liefde en aanwezigheid. Lisa werd door deze muziek enorm geraakt en besloot al snel de zaal te verlaten om even naar buiten te lopen. Daar ontmoette ze een vrouw… Deze vrouw had ze nog nooit eerder ontmoet, maar toch werd ze gelijk door haar aangesproken. “Meisje, ik wil je wat vertellen. God houdt van jou.”

Vervolgens raakten ze aan de praat en het leek wel alsof deze vrouw dingen van Lisa wist die ze niet kon weten. Toen de onbekende vrouw voorstelde om samen te bidden stemde Lisa toe.

“Tijdens het gebed werd ik helemaal warm en stond ik te trillen op mijn benen.” vertelde Lisa. “Ik merkte dat God bij me was. Maar ik snapte er helemaal niets van. Waarom overkwam mij dit? Ik wil graag alles begrijpen en onder controle hebben. Dit was iets dat ik nog nooit zo had meegemaakt”

Na het gebed kreeg Lisa nog wat tips van de vrouw en wisselden ze contactgegevens uit. Vervolgens besloot ze weer naar het concert te gaan. Inmiddels was ik begonnen met zingen en vertellen. Het thema was God vertrouwen en zijn vrede ervaren op het moment dat het moeilijk is. Dat Jezus nergens zei: ‘vertrouw op Mij en je zult geen problemen meer hebben.’ Hij zegt steeds weer: ‘vertrouw op Mij WANNEER er problemen zijn. Maak je geen zorgen. Ik ben erbij.”

Lisa had net haar tranen gedroogd, maar werd opnieuw geraakt. En dan te bedenken dat ze eerst helemaal niet wilde komen… Ze zei later: “De dingen die jij zei waren precies dezelfde dingen als die mevrouw buiten ook tegen me had gezegd, het was net alsof God me iets wilde duidelijk maken.” Ze vroeg na afloop van de avond of we konden bidden. Dat hebben we gedaan, samen met Lisa en haar moeder hebben we God gedankt voor de troost die Lisa mocht ontvangen. Lisa wil graag leven met Jezus en samen met Hem de pijn verwerken die ze heeft ervaren. Het was een bijzondere avond voor haar en haar moeder die zo hoopte dat Lisa iets van God zou mogen ervaren.

Ze stond er nog wat beduusd bij… “Ik snap er nog steeds helemaal niets van. Waarom gebeurd dit mij?” Ik heb Lisa meegegeven dat soms bijzondere dingen gebeuren in het leven van een christen. Maar dat God altijd bij haar zal zijn. Ook in de tijden zonder speciale ‘wonderen’. Ik gaf haar de tip om een dagboek te gaan kopen en op te schrijven wat God haar die avond had meegegeven. Zodat ze dat kan vasthouden.

“Grappig” zei ze. “Dat zei die vrouw buiten ook tegen me..” Ik glimlachte en was niet eens verbaasd. God gaat Zijn weg met mensen. Gaaf om daar soms deel van te mogen zijn.

Post tags:

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Dennis Schat

  Hey Martin!

  Prachtig artikel over een liefdevolle Vader Die Zijn kind omarmt en thuisbrengt in Zijn tempel.

  Hij is nog steeds dezelfde gisteren vandaag en voor eeuwig! Een God van wonderen!

  Mooi dat je dit deelt! Wees gezegend met liefde en troost van de Vader Die Zij Trooster voor jou gezonden heeft. Moge Hij je Troosten en Omarmen daar waar je het nodig hebt.
  Veel geluk en zegen, ook in je supermooie gezin!

  Misschien tot ziens!

  Dennis

  14 augustus 2014
 • JP

  Prachtig verhaal Martin, bedankt voor het delen!

  14 augustus 2014
 • Jannie

  Wat bijzonder, troostrijk en waardevol

  14 augustus 2014
 • Nicole

  Wow! Prachtig en Lisa: Veel van Gods zegen en liefde gewenst!

  14 augustus 2014
 • Paul Valster

  Mooi om te lezen Martin en goed dat je dit deelt. God lijkt soms zo ver weg en dan blijkt hieruit maar weer dat HIJ dichterbij is dan je denkt. Gods zegen gewenst.

  14 augustus 2014
 • Anouk Maatman

  wow mooi om te lezen ik ken het gevoel lisa wel een beetje

  14 augustus 2014
 • Gertjan

  Machtig mooi om te zien dat de Heer zo werkt! Fijn dat je het deelt Martin.

  14 augustus 2014
 • Lisa

  Wauw Martin, super gaaf om te lezen dat je mijn verhaal hebt gedeeld! Je hebt ook echt alles onthouden. Ik ben super blij dat ik jou en Marit heb ontmoet (de mevrouw van gisteravond). Echt bedankt voor je hulp!

  14 augustus 2014
  • Marit

   Lieve Lisa, ik ben ook erg blij dat God onze wegen liet kruisen. Het is fanrastisch o Gods wonderen van dichtbij te mogen meemaken. Heel binzonder dat Martjn dezelfde woorden voor je had. God wil je echt iets duidelijk maken!
   😀

   25 augustus 2014
 • Anneke Hoek

  Wat mooi en bijzonder om te zien en horen hoe God werkt in de harten van mensen! Het liefst zouden we als Christen elke dag zo’n wonder willen zien, want zo mag je het wel noemen denk ik!
  Fijn dat God jou zo heeft mogen raken Lisa, sterkte met alles wat op je pad komt en gekomen is!
  Ook in moeilijke tijden is God er voor ons, laat iedereen het weten!
  lieve groeten…..

  14 augustus 2014
 • Alexandrine

  Beste Martin,
  Wat een bijzonder verhaal. Een paar maanden geleden was ik in Harderwijk bij een concert waar jij ook een aantal liedjes zong en sprak — en het was ook, zoals je hierboven beschreef, allemaal heel toepasselijk voor mij, net alsof het precies naar mij gericht was wat je zei. Heel apart vond ik het, want ik was eigenlijk toevallig bij het concert omdat ik mensen kende in het koor, en heb de laatste jaren eigenlijk besloten het geloof een beetje naast me neer te leggen. Door mijn ‘wetenschappelijke’ achtergrond wist/weet ik namelijk niet zo goed wat ik met het geloof moet en vind ik het moeilijk om te geloven (hoe stom dit ook klinkt, sorry!). Door wat jij toen allemaal zei trekt het geloof me nu toch weer meer en kijk ik soms op je blog of bekijk ik één van je toespraken in de Basis. Het is een heel klein begin, en hoewel ik het nog steeds lastig vind en niet goed weet, heb ik hier toch veel aan. Daar wilde ik je graag voor bedanken, Martin!
  En: je hoort het vast veel vaker, maar ik vind het echt heel bijzonder hoe je mensen zo weet aan te spreken: heel open, toegankelijk en vriendelijk. heel veel complimenten!
  Groet Alexandrine (21)

  14 augustus 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register
%d bloggers liken dit: