Mag ik je schilderen?

Etore, een vriendelijke en humoristische man, zag ik regelmatig langs lopen met een kruiwagen. Toch kende ik hem niet. Totdat…

Kunstenaars kunnen op een unieke manier worden gebruikt om ingang te vinden bij mensen voor het goede nieuws van Jezus. Twee organisaties waar Martin nauw bij betrokken is, de HQ kunstschool en zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie, gaan nu samenwerken in een prachtig nieuw traject in Nederland voor jonge creatieve christenen die hun talent willen inzetten voor God (en dus voor) mensen. Ook in Italie heeft OM een internationale kunstschool. Lees hier een mooie ervaring vanuit de opleiding daar.

“Ik ging op een ochtend samen met Wendy, een Amerikaanse kunstenaar uit het team van de Art School, naar het dorp omdat ze een aantal van de dorpelingen wilde portretteren. Na een paar beleefde (maar duidelijke) “nee’s” van een aantal lokale dames kwamen we Ettore tegen.

Hij is een vriendelijke en humoristische man van in de vijftig. We hebben hem hier vaak zien rondlopen met een kruiwagen.

Ik introduceerde Wendy en haar interesse in het schilderen van hem voor de komende tentoonstelling, maar hij was erg terughoudend. Hij probeerde zijn dochter als model naar voren te schuiven. Hij nodigde ons uit in zijn huis en daar zaten we aan tafel bij Ettore, die ik voorheen enkel als voorbijganger tegenkwam.

Hij vertelde over zijn leven. Dat hij enkele jaren terug een ernstig motorongeluk heeft gehad. Dit heeft hem enorm veranderd, zowel mentaal als fysiek. Hij liet een foto zien van voor het ongeluk en ik kon nauwelijks geloven dat het dezelfde man was. Zijn zelfbeeld is zeer negatief geworden, maar Wendy vertelde hem dat hij in Gods en in haar ogen nog steeds mooi is. Dit leek zijn gedachten over het poseren te veranderen. Wendy mocht uiteindelijk een schilderij van hem maken, hij poseerde samen met een van zijn geliefde katten. Het eindresultaat was een prachtig schilderij met een geweldig mooie Ettore er op. En het begin van een contact waarin er ruimte is om te ontmoeten, luisteren en iets te delen van het goede Nieuws.

Ook interesse om je creatieve talenten te combineren met zendingswerk? Ga naar Italië of doe in Nederland het HQ Arts in Mission traject! Neem contact op met OM voor meer info over de optie in Italie  Klik hier voor meer informatie over het HQ traject in Nederland.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments

Geef een reactie

You don't have permission to register