Melody Green (weduwe van Keith) reageert op Keith Green Tribute

Twee jaar geleden kwam de Keith Green Tribute uit. Een Nederlandstalig album met liedjes van Keith Green naar het Nederlands hertaald. Dit was al vanaf het begin van zijn muzikale werk een grote wens van Martin. Hij is groot bewonderaar van het leven en de bediening van deze gospelzanger uit Amerika die slechts enkele jaren zijn werk deed. Hij stierf toen hij nog erg jong was door een vliegtuigongeluk, samen met enkele van zijn kinderen. Hij liet een enorme erfenis aan liedjes achter die vele tienduizenden mensen hebben aangeraakt. De liefde, het vuur, en de confronterende eerlijkheid in de boodschap die Keith bracht maakte grote indruk op Martin als nieuwe christen 12 jaar geleden.

Zijn vrouw Melody ging verder met het werk dat ze samen met haar man begon… Toen zij hoorde van het vertaalproject in Nederland was ze erg benieuwd. Ze heeft de liedjes beluisterd en reageerde enthousiast. Zij is ook de oorspronkelijke componist/tekstschrijver van enkele nummers op het album. Het lied ‘Make My Life a Prayer to You’ bijvoorbeeld en het lied ‘There is a Redeemer’ (er is een verlosser) is door haar geschreven.

Ze heeft speciaal voor de Keith Green tour destijds een videoboodschap opgenomen. Martin en de muzikanten waren enorm verrast en vereerd (wel even instellen op volledig scherm – rechts onder).

Luister Martins ‘KEITH GREEN TRIBUTE’ via Spotify of koop het cd album hier

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Barbera

  De Keith Green Tribute was onze eerste kennismaking met jou, Martin!
  Ook naar het concert in Zwolle geweest destijds.. Wij luisteren nog regelmatig naar deze cd, en ook naar cd’s van Keith;vooral in de auto:) Blijft mooi! Hebben nog een paar originele LP’s zelfs. Ik zet de hoes waarop Keith staat met een lam om z’n schouders nog wel eens vooraan in de rij lp’s; ook de achterkant is ontroerend waarop hij met z’n 2 ook overleden kinderen staat….

  26 augustus 2013
 • Jos Nas

  Ik kwam tot geloof in augustus 1982 … ik was meteen al een bewonderaar van de muziek, maar vooral de radicale teksten van Keith Green. Kort daarna is hij op een tragische manier om het leven gekomen … voor mij was dat toen onbegrijpelijk … een man met zo’n gave en nog zo jong (kon dus nog lang door God gebruikt worden, hetgeen tot zijn dood ook gebeurde) … hoe kon dat nou gebeuren.
  Helaas blijf ik (ik ben inmiddels ruim 30 jaren verder en heb veel kennis vergaard in de tussentijd) zitten met heel veel waarom-vragen en krijg daar dus geen antwoord op … mogelijk ooit als ik bij God de Vader in de hemel kom ?
  Het is geweldig dat sommige liedjes van Keith Green in de Opwekkingbundel zijn opgenomen en ook regelmatig in het engels te horen zijn … in het nederlands dus via Martin Brand.
  The Prodigal Son van Keith Green vind ik zijn mooiste CD en luister er nog steeds graag naar.

  Groeten, Jos Nas

  26 augustus 2013

Geef een reactie

You don't have permission to register