Mijn (geestelijke) voorbeelden: John Piper

Omdat ik veel onderweg ben, bijna altijd deel van mijn geloof en vrijwel geen zondag ‘gewoon’ in de kerk zit vragen mensen mij wel eens waar ik zelf mijn ‘geestelijke voeding en groei’ vandaan haal. Nou, los van de inspiratie door Gods Geest in mij en jou die letterlijk ‘begeistert’ en onderwijst door gebed en Bijbellezen (“De Geest zal je Mijn woorden in gedachten brengen” zei Jezus ooit), zijn er een aantal sprekers waar ik zeer regelmatig naar luister. Ook lees ik hun artikelen of boeken. Ik zie ze als voorbeelden en ik merk dat hun onderwijs mij ook beïnvloedt in mijn eigen toespraken en liedjes. De vele uren op de snelweg en soms ’s avonds voor het slapen gaan geniet ik van een aantal sprekers die me enorm opbouwen. Een aantal wil ik aan je voorstellen.

John PiperVandaag begin ik met ‘John Piper’. Ik heb regelmatig met een brandend hart in de auto ‘amen! amen!’ geroepen tijdens het luisteren van zijn preken (dat doe ik vooral als ik alleen rijd, maar dit terzijde). John Piper heeft een duidelijke focus in zijn boodschap: de glorie van God. Het aanbidden van Hem. Opgaan in Hem. Overgave aan Hem. Het zijn thema’s die steeds terugkomen. In zijn tientallen jaren als spreker, voorganger heeft hij meer dan 50 boeken geschreven en er staan duizenden preken en artikelen/blogs van hem online.
Voor mij is die website een ware schatkamer waar ik regelmatig een poos doorbreng en me laat inspireren en leren. Piper is olie op het vuur van de aanbidding van God in mijn binnenste. Hij spreekt met een groot ontzag en eerbied voor God. En zijn jarenlange studie van (en leven met) de Bijbel klinkt door in elke preek. Diep, rijk en vol autoriteit. Zo ervaar ik dat.

Een typerende zin uit John Pipers bediening is: “God Is Most Glorified in Us When We Are Most Satisfied in Him“. Als wij onze plek innemen (als aanbidders van God) zullen we ons ware geluk vinden in Hem en dat zal Hem eren. Ik wil je de boeken van John Piper (ook vertaald te te krijgen in chr. boekwinkels) en de Engelstalige blogs/preken online van harte aanbevelen. Het zal je niet koud laten. Tenmiste, dat kan ik me niet voorstellen. De volgende keer zal ik je aan een van mijn andere voorbeelden voorstellen.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • heleen

  Goed dat je jouw geestelijke voorbeelden deelt. Ik ben heel benieuwd naar de anderen 😉 John Piper is voor mij ook een grote inspiratiebron. Inmiddels ben ik op verschillende plekken in de wereld geweest en bijna overal waar ik christenen in wat voor bediening dan ook tegenkom, hebben ze het over John Piper die hen inspireert. Gaaf, hè!

  18 oktober 2013
 • Zoals voor jou John Piper een voorbeeld is, is dat voor mij Angus Buchan.
  Een zuid Afrikaanse boer die tot geloof is gekomen, en nu aan het evangeliseren is op een hele basic manier.
  Ook een aanrader om zijn boeken ter hand te nemen. 🙂

  18 oktober 2013
  • Bedankt voor de tip! Ik had nog nooit van Angus gehoord, ga eens kijken. Ben ooit een paar maanden in Zuid Afrika geweest voor een zendingstraining. Zijn er online preken van hem beschikbaar? Hoe kwam jij met hem in aanraking?

   18 oktober 2013
 • Cees

  Ik ben met hem in aanraking gekomen door een DVD (ook een aanrader trouwens) “Luftus vir Jesus”
  Waar in Pretoria 200.000 mensen samen kwamen om te lofprijzen en te zingen. (kan je ook op Youtube vinden)
  Zijn eerste boek wat hij geschreven heeft is “Faith like potato’s” waar ook een film van is gemaakt.
  De laatste paar jaren organiseert zijn team “MMC” (Mighty Men Conference) weekenden.
  Daar komen mannen bij elkaar in grote getalen, waar hij spreekt over het geloof en dagelijkse dingen, zoals het blijven bij je vriendin, verloofde of vrouw, (Dit i.v.m. het nog steeds grote Aids problematiek.)
  Deze zaken gebeuren hoofdzakelijk in Zuid Afrika, maar nu zijn ze ook “MMC” Conferences aan het organiseren in de US, en Israël.
  Een heel verhaal zo, maar ik kan er de hele dag over vertellen omdat ik een MMC hebt mee mogen maken in Noord Engeland in 2012.
  Mocht je interesse hebben, ik heb een aantal DVD boxen die je wel een keer kan lenen.
  Zuid Afrika, mijn 2e land waar ik 7 jaar geleden mijn geloof hebt terug gevonden, wat een mensen, wat een land, wat een geloof.
  Gezegend weekend 🙂
  Cees

  18 oktober 2013
  • Mooi… Ik ken het boek, staat in mijn boekenkast. De film heb ik in Zuid Afrika gezien, had alleen zijn naam niet onthouden blijkbaar. Ik zal eens wat gaan bekijken van Agnus. Hij is bezig met goede dingen zo te horen!

   18 oktober 2013
 • Aart Kapteijn

  Bedankt voor het delen. John Piper heeft inderdaad mooie preken en boeken geschreven alsook een paar apps voor IOS. Ze heten “Desiring God” en “Piper Devotions”. Ik ben door zijn mooie uitleg “geraakt”. Een andere predikant / theoloog die mij inspireert, is Tim Keller. Van hem zijn ook veel preken en boeken te verkrijgen. Zegen in je gezin en werk!

  18 oktober 2013
  • Dank! Ik heb wel wat boeken van Keller. Zijn preken ken ik nog niet. Ik ga eens op onderzoek uit. De Apps van Piper heb ik al een poosje. Mooi he, dat is weer een positief gevolg van de techniek…

   18 oktober 2013
   • Aart Kapteijn

    Als je de mogelijkheid hebt om podcasts te beluisteren, zoek dan eens op Timothy Keller Podcast. Deze zijn te downloaden en kun je waar je ook bent, offline beluisteren. (Ter uitbreiding van je podcast repertoire, zie Desiring God Sermons Audio).

    18 oktober 2013
    • Yes, ik luister altijd podcast onderweg… Die van Keller zal ik ook toevoegen. 🙂

     18 oktober 2013

Geef een reactie

You don't have permission to register