Video: Het MOEDERSCHAP als fulltime job!


Our story begins at home… Voor deze dienst werd Martin gevraagd om te spreken over het moederschap en werken. Dat heeft hij geweten. Het onderwerp is namelijk beladen en niet zo heel zwart-wit en helder als sommige andere thema’s. Toch is er iets over te zeggen. En dat heeft Martin gedaan.

Zonder moeders onder druk te willen zetten of bekritiseren. Druk en (zelf)kritiek ervaren moeders in onze maatschappij namelijk al meer dan genoeg. Reageer gerust hieronder met jouw ervaring…

MEER ZIEN?
Er waren ook drie moeders in de gemeente die iets wilden delen over hun ervaring. Zie het filmpje hier
Martin sprak op moederdag 2013 over de vrouwelijke (moederlijke) eigenschappen van God. Zie hier

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Rianne

  Tjonge, dat een man nog eens zulke wijze woorden kon spreken over het fulltime moederschap 😉 … dank je wel voor deze mooie woorden! Wat is het herkenbaar! Ik geloof ook echt in het principe dat voor alles een tijd is. En nu is voor mij de tijd om thuis te zijn bij onze kinderen. De verhalen van die drie dames zijn ook heel herkenbaar. Ook mijn man en ik zijn blij met de keuzes die we gemaakt hebben, en met de ‘rust in de tent’. Het stemt me ongelooflijk dankbaar als ik zie hoe goed het met onze kinderen gaat. Maar ik ben je echt heel dankbaar voor je woorden van waardering. Want daar ontbreekt het in deze maatschappij vaak aan (en dan heb ik het niet over mijn man, die waardeert het zeker!!). Ik hoop en bid dat er over een jaar of 15 vier evenwichtige, zelfverzekerde, liefhebbende, niet-egoistische, gelovige kinderen ons nest verlaten… Al knagen bij mij soms nog wel die woorden van Jet Bussemaker die ze sprak in het interview met Linda de Mol (ik weet niet of je dat interview bedoelde…): “Tja, als je die jaren dat je kinderen jong zijn thuis bent, dan heb je wel de boot gemist… wie zit er dan nog op je te wachten??” Maar ik wil erop vertrouwen dat God dan ook een weg wijst en een deur opent.

  8 september 2014
 • Ik moet je met heel mijn hart bedanken voor deze mooie en moedige woorden. Je hebt mij wel in tranen! Er komt zo veel naar boven, mijn kindzijn wat echt niet altijd fijn was door de ziekte van mama.
  Gelukkig heb ik de kans gekregen om er de grootste tijd te zijn “thuis” voor mijn kinderen en daar ben ik evht dankbaar voor. Nu de kinderen zelf al kinderen hebben en ik ze bezig zie met hun kinderen dan ben ik dankbaar dat die tijd mij gegunt was.
  Ook de kinderen zijn mij daar dankbaar voor en dat zeggen ze af en toe!
  Ik weet niet zo heel veel maar ik weet dat ik een goede moeder was!!!

  9 september 2014
  • En dat is zo geweldig om te mogen beseffen!

   9 september 2014
 • Wat een geweldige boodschap! Dank je wel hiervoor.
  Op mijn weblog http://www.managervanhetgezin.blogspot.nl zal ik hier zeker aandacht aan besteden om nog meer moeders hiermee te bemoedigen!

  9 september 2014
 • Johanna

  Wat een bemoedigende indrukwekkende woorden. Wat ben ik ontzettend dankbaar voor deze aansporing zonder veroordeling en met respect naar alle moeders. Ik kan hier niet goed in woorden weergeven hoe dankbaar ik ben voor al die moeders die zich in willen zetten voor hun gezin, die daar een veilige haven maken, een oase van rust en geborgenheid. Wat een investering voor de toekomst. Het heeft mij aangespoord om met nog meer dankbaarheid in mijn hart, te werken in/ aan ons gezin.

  Johanna

  10 september 2014
 • Elizabeth

  Als ik deze toespraak hoor denk ik aan mijn mem.
  Deze zomer is ze gestorven,89jaar.
  Veertien kinderen gekregen,een fulltime baan,
  Wat een sterke vrouw, en wat een mooi leven!,

  11 september 2014
 • A van Dijk

  Helaas doen de video’s het niet……Of ligt het aan mijn laptop?

  1 oktober 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register