Never saw Jesus’ Face (Official Audio)


In 2009 kwam het album ‘For the Long Run’ uit. Op dit album staan 17 eigen liedjes die Martin vertaalde naar het Engels. Het was (en is) Martins verlangen om ook buiten ons taalgebied het geloof in Jezus te delen.

 

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Marjanne

  Weer dat filmpje.
  Jammer. Voelt mij zo verkeerd.
  Jezus nooit gezien, waarom dan toch deze beelden?

  3 oktober 2014
  • We aanbidden het beeld niet Marjanne. Het is een voorstelling van hoe het zou ‘kunnen zijn geweest’. Een illustratie. Door een creatieve filmmaker bedacht. Tja, ik heb er persoonlijk niet zoveel last van als iemand zijn gedachten op deze manier ‘beeld geeft’. Zo lang we het blijven zien als de visie van een mens. Ik heb door de jaren heen ook prachtige reacties op dit filmpje gehad. Mensen hebben namelijk allemaal een ‘beeld in hun hoofd’. We maken een plaatje bij de verhalen die we kennen uit de Bijbel. Beelden bij het ‘godsbeeld’ dat door opvoeding en kerkelijke stroming is meegeven. Een keer geconfronteerd worden met een ander ‘beeld’ kan dan best verfrissend zijn. Ruimte geven. Inderdaad. We weten niet hoe Hij eruit zag. Maar ons beeld met elkaar delen hoeft niet gelijk afgoden-verering te zijn of heilig-schennis. Misschien juist niet. Maar goed, meningen mogen verschillen natuurlijk.

   3 oktober 2014
 • Marjanne

  Ik heb hier echt pijn van in mijn hart. Ik geloof oprecht dat het niet de bedoeling is dat we afbeeldingen maken van Jezus.

  3 oktober 2014
 • Ik geloof oprecht dat we dat allemaal al doen. Het is onmogelijk om aan Hem te denken, de verhalen te lezen en daar dan geen beeld bij te maken/hebben in ons hoofd. Hij kwam juist om God een gezicht te geven. Te tonen. In een menselijke gedaante. Maar nogmaals, ik begrijp dat je het anders ziet. Ik ken die visie. Ook vanuit andere kunsten als drama en dans waarin soms een ‘Jezus-figuur’ in naar voren komt. Voor sommigen een zegen en inspiratie. En sommige anderen hebben er moeite mee. Laten we elkaar die vrijheid maar gunnen. Ik zie dit filmpje als een menselijke kunstvorm en gebruik het graag. Maar als ik in kerken kom waar ze het liever niet tonen, zal ik er nooit een punt van maken en laat ik het met alle liefde weg. Maar ja, je bent nu op mijn website… 😉

  3 oktober 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register