Nieuwe cd – eerste liedteksten

“Ik wil U kennen
Uw weg met U gaan
Niet langer op afstand als toeschouwer staan
Die ziet wat U doet en gelooft wat u zegt
Maar toch los van U leeft, al wil ik oprecht”
‘VAN HOREN ZEGGEN’ en ‘VASTE GROND’

Gisteren las ik een artikel van de prediker ‘Andrew Murray’. Hij sprak over geloven in Jezus en leven met/in Jezus. Dat kunnen soms twee verschillende dingen zijn. Er zijn mensen in de kerk opgevoed die toch zo’n knagend gevoel hebben dat er ‘iets mist’.  Dat kan onzekerheid zijn (onszelf vergelijken met anderen die zoveel geestelijker lijken). Of we verlangen naar een dieper geloof en heiliger leven zoals eigenlijk iedere christen zo’n beetje doet. We zijn nu eenmaal niet in de hemel, dus er is altijd ergens naar te verlangen hier. Groei gaat geleidelijk en houdt nooit op toch…

Maar…

Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat je van alles OVER Jezus hebt gehoord. Verandering hebt gezien bij anderen. Zelfs zelf ‘iets’ van God hebt ervaren tijdens een mooi concert of evenement of een dienst in de kerk. Maar toch blijft het bij momenten. En lijkt het wel alsof Jezus altijd ‘buiten’ blijft staan en soms ‘langs komt’. Het mooie van Jezus is dat Hij sinds de opstanding in het hart van iedere gelovige wil komen wonen. Hij wil niet langskomen. Hij wil blijven… Ik ben bezig met een liedje daarover… Ik hoop dat het ooit meegezongen gaat worden door mensen die verlangen naar een levend geloof/dagelijkse omgang met God.

Ook post in een tweede liedje waar ik mee bezig ben deze dagen. Het heet ‘Vaste Grond’. Ik zou graag willen dat op mijn volgende cd veel liedjes staan die in tijd van gebed of aanbidding mee te zingen zijn. Liedjes die richten op Jezus. Ik heb zelf gemerkt de afgelopen weken dat juist dat het allerbelangrijkste is dat ik als gospelzanger mag doorgeven. Dat is het enige dat overblijft en rechtop blijft staan in elke storm. Terug naar de basis. Eenvoudig en simpel. Jaap is al druk bezig met de muziek, deze week gaan we DV samen schrijven. De liedjes gaan over het algemeen lekker rustig worden en ik hoop een sfeervol akoestisch album ergens eind dit jaar op te nemen. Misschien wel live…

Ben benieuwd naar jullie reactie op deze twee eerste teksten…

—-

Van horen zeggen

Meer dan Uw zegen
Meer dan een moment
van merken dat U leeft en hier bij ons bent
Meer dan Uw vrede
Die mij soms verrast
Wil ik U Heer Jezus, Oh woon in mijn hart

Ik wil U kennen
Uw weg met U gaan
Niet langer op afstand als toeschouwer staan
Die ziet wat U doet en gelooft wat u zegt
Maar toch los van U leeft, al wil ik oprecht

Kom en maak levend
Kom, woon in mij

Ik heb horen zeggen
Wat U heeft gedaan
Ik heb zoveel mensen vol leven zien staan
Met ogen die spreken
Door Liefde geraakt
O God, ik verlang zo dat U mij zo maakt

Niet langer mijn wilskracht
Mijn grootspraak verstomt
U zelf wordt mijn leven, als U werkelijk komt
Om levend te maken
Wat ik zo lang weet
O kom en vervul mij, zodat ik echt leef

Kom en maak levend
Kom, woon in mij

Ik dank dat ik zien mocht
Ik dank dat ik weet
Ik dank dat U zegt Heer
Geloof kind… En leef!

Vaste Gond

Nu mijn zekerheden weg zijn
Of eigenlijk, nu ik zie
Dat zij nooit echt zeker waren
Al besefte ik dat niet

Nu de angst mij om het hart slaat
Voelt mijn zwakte als een last
En mijn hart begint haar zoektocht
Naar betrouwbare houvast

En ik vind vaste grond
In Jezus woord
Ik ervaar de Geest
Die mijn hart bewoont
En ik fluister zacht
Wat mij ook overkomt
U bent dicht bij mij
U bent vaste grond

Nu ik steun zoek voor mijn voeten
Nu ik troost zoek voor mijn hart
Heb ik niets aan theorieën
Die door mensen zijn bedacht

Als vanzelf begint van binnen
Een verlangen te ontstaan
Naar de levende, de ware
Naar mijn Jezus toe te gaan

refr.

U leeft Here Jezus
Die hoop drijft mij voort
Nee niets kan ons scheiden
Ik sta op Uw woord

U leeft Here Jezus
Tot in eeuwigheid
En ik mag ook leven
Door uw kracht in mij

En ik vind vaste grond
In Jezus’ woord
Ik ervaar de Geest
Die mijn hart bewoont
En ik fluister zacht
Wat mij ook overkomt
U bent dicht bij mij
U bent vaste grond

Geef een reactie

12 reacties

Leef Vandaag
Album -