Toespraken over taboes

Ik kwam een echtpaar tegen dat werkelijk dacht dat gelovigen bijna als volmaakte mensen, bovennatuurlijk stralend door het leven zweven. Dit echtpaar is zelf serieus ‘op zoek naar God’ maar dacht bij voorbaat de lat niet te kunnen halen na het aanschouwen van zoveel perfectie en geluk. Dat bracht ons op het idee voor deze eerlijke themaserie. Rozengeur en Schone Schijn.

We weten inmiddels wel dat social media eenzaam kunnen maken. Dat we heel selectief zijn in wat we delen. Dat er in werkelijkheid grote taboes bestaan op de problemen waarvoor we ons schamen. Rondom seksualiteit, familiebanden, financiën, psychische of lichamelijke aandoeningen en zoveel meer… Ook in de kerk doen we helaas mee aan het vertellen van de succesverhalen, vaak zonder de balans van de schaduwzijde van hetzelfde verhaal te delen. Dat maakt de schaamte, eenzaamheid én de problemen nog groter. Maar dat hoeft niet!

De filmpjes van onze eerlijke verhalen staan allemaal online. Ik hoop dat jij er kracht, (geloof)inspiratie en aanmoediging in kunt vinden.
Groetjes,

DEEL 1: Taboe en Schaamte – hoe deze kracht te doorbreken
DEEL 2: Als seks niet werkt…
DEEL 3: Teleurgesteld in de kerk?
DEEL 4: Verbroken familiebanden
DEEL 5: Beperkingen en chronisch ziek zijn

 

 

 

Post tags:

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Geef een reactie

You don't have permission to register