Onze schermen en onze ziel…

Onderweg naar Friesland voor Praise United besloot ik weer eens een podcast te luisteren en de 90 minuten on the road ook als ‘bijtank’ moment te gebruiken voor mijn eigen ziel. Dat bleek geen overbodige luxe.

De toespraak die ik na 2 simpele ‘klikjes’ hoorde was van Ben Stuart.  Stuart is voorganger van Passion City Church in Washington. Het onderwerp van zijn toespraak is ‘our screens and our souls’. Hij pakte me gelijk door zijn humor, realisme, pakkende voorbeelden, energie en speelsheid in communicatie. Zou me niets verbazen als Ben stiekem ook theatermaker is.

Toen Ben mijn aandacht eenmaal had, nam hij me mee naar een diepe waarheid. Naar God. Kan het niet anders zeggen. Ik merkte dat ik tijdens het luisteren steeds meer zin kreeg om te bidden. Om de Bijbel te lezen. Mijn hart werd warmer door wat ik ‘binnen kreeg’. Als een voorgerecht dat ‘naar maar smaakt’. Ik kreeg dorst. Honger. Naar God.

Ik merk meestal pas hoe ik de ontmoeting met God gemist heb als ik weer dichterbij kom. Met de vaste gedachte: “Waarom moest dat nou zo lang duren? Dit is zo goed, zo verfrissend en vervullend”. Hoe kan het nou dat ik zo makkelijk afgeleid raak en zelfs mijn voldoening, rust en zelfs troost zoek in van alles en nog wat dat nooit zo diep tevreden kan stellen.

Heb je het lied ‘Dorst’ wel eens gehoord dat ik schreef voor mijn album ‘Leef Vandaag’? Het verwoord dit gevoel een beetje. Verlangen naar God. Ik deel het met je! Gratis en voor niets. 😉

De inzichten die Stuart deelt zijn waardevol en ontzettend herkenbaar en praktisch voor jou en mij. Zeker als we niet willen leven van brood alleen. Maar iets van God willen horen. Daarom wil ik jou deze toespraak over ‘eenzame plekken’ zoeken ook van harte aanbevelen.  Neem even een half uurtje om te luisteren. Daarna een half uurtje om er over te denken en bidden. Ik verwacht dat het je goed zal doen! Tot snel!

Klik hier voor de toespraak van Ben Stuart. Ben benieuwd naar jouw reactie! Laat gerust van je horen hieronder.

 

2 thoughts on “Onze schermen en onze ziel…

  1. Hoi martin,

    Ik vond het een mooi stukje waar ik wat aan heb.
    Wees wel voorzichtig, ook ik kreeg spam en google chrome geeft aan dat je website niet altijd veilig is.

    Verander je die vaak?

    Gods zegen van Jos

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: