Jesus hype!

Oranjekoorts. Is dat nou iets nieuws? Komen dat soort verschijnselen in de Bijbel ook al voor? Misschien niet zo letterlijk. Maar hypes, rages, massa hysterie en een heel volk dat wordt meegesleurd kom je zeker tegen. Jezus had regelmatig te maken met grote uitzinnige mensenmassa’s. Soms wilden ze hem huldigen en soms stonden ze klaar om hem (vals) te beschuldigen. Wat is de boodschap van Jezus voor de massa die enthousiast met Hem wegliep (ook al hadden velen geen idee wie Hij echt was?) word je uitgedaagd om zelf je plaats te bepalen.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Suzan

  Hoi Martin,
  Ik ben eigenlijk benieuwd waar dat verhaal staat van de bewoners van Lystra, de man die genezen wordt, de hysterie van de mensen en de stieren die ze wilden offeren. Ik kende het verhaal niet en wilde het lezen, maar ik vind het niet terug in Handelingen 17. Kan je mij de verzen doorgeven waar ik het kan lezen? Alvast bedankt!

  15 juli 2014
  • Ha Suzan. Je kunt het verhaal lezen in Handelingen 14 vanaf vers 8.

   16 juli 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register