Video: Oordelen zonder inzicht…


Je hoeft tegenwoordig niet meer veel te weten voor je er iets over te kunnen zeggen. Als je er iets van vindt, heb je net zo goed het idee dat je weet hoe de wereld in elkaar zit. Alleen dan veel sneller…

 

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Dit is op followmemove herblogden reageerde:
  Deze blog van Martin, kwam in mijn mail. Ja de titel trekt. Hoe interessant. en wat kan Martin daar over zeggen?
  Maar na het luisteren, gaat het over een onderwerp waar ik de
  laatste tijd meer over denk en mee bezig ben. Denk aan de MH17 ramp, en alles er om heen. De andere brandhaarden op deze wereld. We weten alles, maar wie van ons, is daar geweest? Heeft beiden partijen gesproken….. Ik denk barweinig.
  Maar het sloot wel aan, bij waar ik aan dacht. De ramp. de eerste berichten. de eerste conclusies. en mijn eerste reactie. Weg met de russen. Maar later op 21 juli, Heb ik dit op fb gepost. ” Als er in plaats voor iedere een mening, die gedaan wordt op fb, twitter en nieuwssites over de hele wereld over de vliegtuigramp. Een gebed wordt gebeden, zou er waarschijnlijk, naar wat ik geloof, minder strijd zijn.
  Een gebed voor kracht voor de nabestaanden bij hun verdriet, een gebed voor het leger, de separisten en rusland, om geen wapens op te nemen tegen elkaar. Hun ogen te openen en om een tafel te gaan zitten. Een gebed voor de leiders van andere landen, landen die mensen hebben verloren en zielsgraag hun mensen terug willen om hen te herdenken en te begraven.
  Een gebed voor diegene die zijn mening klaar heeft staan, maar niet weet waar het over gaat. Een gebed voor diegenen, die de daders hetzelfde toewensen als wat ze de onschuldigen in het vliegtuig hebben aan gedaan.
  Een gebed voor diegene, die zich verslagen voelt, en niet weet wat hij moet doen. Een gebed voor allen op deze aard, om elkaar de wang toe te keren, en de wijste en de verstandigste te zijn.

  Een gebed om oorlog te voorkomen, een gebed voor alle oorlogen te eindigen. Een gebed voor JOU én MIJ”

  Maar meningen, oei, daar zitten we vol mee. en die laten we graag weten ook. Maar sinds dat moment probeer ik bewust minder overal mijn reactie op te geven. Of wel te geven, maar niet ‘openbaar’ te maken. dus typen en dan wissen.
  Oplossing? nee, want hij is er wel. verder probeer bij alles nuances te bedenken. want ik weet niet alles, was er niet bij en er wordt in dit artikel vast niet alles verteld en zoals Martin zei, ook een artikel is al gekleurd.
  het zogezegde kring- doorfluister- spelletje komt in me op. iedereen weet wel dat er dan hele andere dingen uit kwamen. want je dacht het goed te horen, maar in geval van niet dan koos je iets wat je kende en je dacht dat dat het misschien was. alles in die paar millisecondes, onbewust.
  Maar die oordelen, die meningen. we hebben er allemaal last van. Je geeft ze, maar je ontvangt ze ook.
  Het voorbeeld van Martin met die vrouw en die patat. Hoe herkenbaar. Voor mij. Hoe pijnlijk soms ook, waar.
  Iedereen die mij kent, weet dat ik eigenlijk dik ben, en eigenlijk nooit slank ben geweest. Dat heeft mij altijd al gehinderd. Maar iedereen die mij kent weet ook, dat ik vanaf de basisschool ook sporten. ik fietste 8 km heen en terug van school. deed met gym mee, zat op paardrijden en heb ook nog gefitnest. Daarbij hielp ik toen ook mee op de boerderij. Zat dus niet echt stil.
  Al die jaren tot nu zelf, doe ik dieet pogingen om af te vallen.
  Was begonnen met hardlopen en met weight watchers. Maar niks veranderde. kon/kan alles eten en ik kon/kan niks eten, het veranderde niet. Uit eindelijk naar mijn huisarts gegaan. Want ik voelde me best wanhopig. al mijn diëten (Atkins, Sonja Bakker, Dukan, Weight care, Weight Watchers,) hoe streng en hoe lang ik ze ook vol hield. er veranderde niets! Na wat onderzoeken kwam er uit dat ik PCOS heb. Als wel, een aandoening/syndroom met je eierstokken en dus je hormonen enz. Als je het hebt kan je zeer moeilijk tot niet afvallen. Maar om er vanaf te komen, juist, moet je afvallen. Daarbij er echt vanaf komen doe je nooit…
  Het advies, slik maar de pil. eet gezond, en beweeg en, juist. Daar zit je. meer was het niet. en oohja. er werd nog even medegedeeld. dat kinderen krijgen nog best moeilijk kon worden, maar voor het zelfde geld ook makkelijk en dat ik maar dan op tijd moest beginnen.
  dan ben je 19. Huh zul je denken, was je daar 19. dit heb ik nog nooit van je gehoord. nee. klopt. want ik wist er zelf amper, hoe ik er mee om moest gaan. Verder hoorde ik van een andere arts toen ik later vroeg, of er echt geen oplossing was om van ‘dat’ af te komen. om af te vallen een operatie was.
  nou dan ben je in regelnederland hoor, maar kort. Ik moet het zelf dan dokken. denk maar rond de 12.000 euro zo ongeveer…
  Nouja, dan ga je verder, want ja dat hebbie niet.
  Nu woon ik hier en laatste winter, had ik iets, we zijn een tijd verder, misschien is er wat veranderd op dit gebied en zijn er nieuwe ontdekkingen. Toen ontdekte ik dat veel bewerkte(denk aan Maggie, knor enz) Voedsel en veel voedsel wat langere tijd kan bewaart worden. stoffen bevatten die dus veel invloed hebben op je hormonen. Sinds dien probeer ik dus zoveel mogelijk die te vermijden. Zoveel mogelijk want, alles is ontzettend moeilijk en niet haalbaar. want dat betekend ook geen groentes uit blik enz. betekend ook geen zuivel en geen vlees.(is ook bewerkt, denk maar alles wat zo uit de natuur komt, zoals een appel, aardbei en prei enz. kan je zo eten en de rest is bewerkt en kan je beter vermijden) en get, dat heb ik een tijd lang dan ook niet gegeten(maar wel noten enz, zodat mijn lichaam geen tekorten krijgt) maar een lekker stukje vlees op zijn tijd, miste ik dan toch wel. Dus k eet wel vlees maar in mate, ook zuivel, maar ook in mate.

  Maar hoe ik hier dus op kwam. ik heb dus veel en hoogst waarschijnlijk te maken met oordelen. Gewoon op straat, als ik dus een broodje eet, want ja, ik moet toch echt eten!
  of van jullie, want wie van jullie heeft over mij geoordeeld?
  En wie van jullie wisten dit verhaal? en wisten wat dat wat het voor mij inhield en nog steeds inhoud?

  Daarom deel ik dit filmpje van Martin,
  en bitte, kijk het filmpje uit.

  27 augustus 2014
 • Dank je wel
  blog fantastisch
  good luck
  ……………….
  http://www.filemissile.net

  27 augustus 2014

Geef een reactie

You don't have permission to register
%d bloggers liken dit: