Wat Ali B. bij mij als vader losmaakte

Het is heerlijk om te proeven dat Noah en Feline gelukkig zijn. Ze maken mij ook gelukkig. Als ik nog mocht twijfelen aan de zin van mijn bestaan of me af zou vragen of ‘iemand wel op mij zit te wachten’ is een blik op mijn kinderen genoeg om die vragen los te laten. Noah is altijd blij als ik thuis kom en zegt vaak: “Wat fijn dat je er weer bent papa! Stoeitijd! Blijf je lekker bij ons?” Feline roept al ‘papa! papa!’ als ze de voordeur hoort opengaan…

Ik geniet met volle teugen van de liefde van mijn kinderen en mijn liefde voor hen. Hun knuffels, hun lieve opmerkingen, het feit dat ik voel dat ik belangrijk voor ze ben. Het geeft zin aan mijn leven om vader te mogen zijn. nodig te zijn.

Toch ben ik me ook bewust van een ‘gevaar’. Ik probeer het onder woorden te brengen. Ik zou teveel kunnen leven op de bevestiging van die twee kleintjes die veel te snel groot worden. Ik hoor wel eens van uitgebluste huwelijken waarin de vader en moeder meer met de kinderen knuffelen dan met elkaar. Iets uit die relatie halen dat ze bij elkaar tekort komen. Dat is niet eerlijk en gezond denk ik. Er komt een dag dat ze me niet meer zo nodig hebben. Of in ieder geval op een andere manier. Ik zal, samen met Susanne, niet altijd centraal staan in hun leven. Er komen tijden dat ze zich zullen afzetten en uit zullen vliegen.

De bron van mijn liefde en hetgene wat mijn liefdestank vult en blijft vullen is God. Hij wil de bron van onze vreugde zijn en ons bevestigen in onze waarde. Ik kan leren liefde geven, genieten van relaties, zonder te afhankelijk te zijn van een ander. Zonder te claimen en een ongezonde druk op de ander te leggen ‘jij moet mij gelukkig maken! Ik heb jou nodig! Ik heb recht op…’ Hierover sprak ik vorige week tijdens vaderdag in de Basis. Aanleiding was het veelbesproken liedje van Ali B. in de wereld draait door. Ik zong ook voor het eerst ‘gebed van een vader’ live.

Kijk de toespraak en het lied hier terug.

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
  • Helaas is filmpje niet te zien voor mij: “Deze video bevat inhoud van Expoza, die deze wegens auteursrechtschending heeft geblokkeerd voor je land. Ik was eigeniljk wel benieuwd….

    28 juni 2015

Geef een reactie

You don't have permission to register