Wat ik zo leuk vind aan koorprojecten?

Al heel wat jaren ben ik, samen met Henk, actief met projectkoren. Inmiddels hebben we tientallen koren en duizenden zangers mogen begeleiden naar een groot concert. Ik geniet daar zo van, het kan simpelweg niet vervelen. Alles wat ik leuk vind komt bij elkaar binnen Praise United gospelkoren & Vier Maten Glimlach theaterkoren. Misschien wel het meest inspirerende in mijn werkweek… Waarom?


Mensen bij elkaar brengen

Het bij elkaar brengen van mensen en in korte tijd een ‘groep’ vormen is bijzonder. Leuk om te zien hoe snel mensen met een gezamenlijk doel en liefhebberij een open en vriendschappelijk contact opbouwen. Zowel bij Praise United als bij Vier Maten Glimlach zien we soms vriendschappen ontstaan tussen ‘vreemden’ en heeft bijna iedereen het over de bijzondere sfeer. Daar geniet ik van en ik doe samen met Henk mijn best om een atmosfeer van warmte en vrolijkheid te creëren waarin mensen zich snel thuis voelen.

 1. Meerstemmig zingen van mooie muziek
  Zingen is leuk! Meerstemmig zingen helemaal. Het motiveert me als ik de verwondering zie bij onervaren koorleden (we hebben geen audities en sommige deelnemers hebben nooit eerder meerstemmig gezongen). “Zijn wij dit? Wat klinkt het nu al mooi!” Dat is goud waard. Ik zelf kan nog steeds uit mijn dak gaan van een prachtig meerstemmig slotakkoord. En ook in minder uitbundige stukken staat het kippenvel soms nog steeds op mijn armen. Die liefde voor meerstemmig zingen heb ik van thuis meegekregen. Daar zongen we ook vaak samen. Mijn moeder en ik zongen dan de 2e en 3e stem…
 2. Talent ontdekken en een plek geven
  Tijdens de repetities ontdekken we bijna altijd wel goeie zangers of mensen die goed kunnen dansen of een instrument bespelen. Regelmatig kunnen we dat soort talenten een mooie plek in de voorstelling of het concert geven. Dat is leuk. Soms kunnen we met een paar tips en simpelweg een zetje iemand een stap verder helpen én een podium bieden. Mijn ervaring daarvoor inzetten is dankbaar werk!
 3. Optreden voor veel publiek
  Tja, je bent artiest of niet… Optreden is gewoon leuk. Helemaal als er veel mensen komen kijken en meegenieten van een goed programma. Bij de koorprojecten is er altijd een groot slotconcert met een professionele band en geluid. Dat zijn altijd mooie avonden waar honderden mensen op af komen. Natuurlijk ook omdat we met zo’n grote groep mensen uitnodigen.  De sfeer in het koor achter de schermen is vol verwachting, gezonde spanning en daardoor wordt de teamgeest nog groter. Dat is genieten. Ook het samen eten voor het concert is altijd gezellig. Mensen zitten na een maandje repeteren (4 avonden) gemoedelijk bij elkaar lsof ze al jaren samen optrekken. Daar geniet ik van.

Ik denk dat ik ook zonder het slotconcert de koorprojecten al de moeite waard vind. Het zijn voor mij persoonlijk altijd inspirerende weken. Daarom hoop ik nog vele jaren, samen met onze geliefde pianist Henk Doest, met mensen te genieten van samen zijn, zingen en optreden!  Heb jij wel eens met ons meegezongen? Wat vond jij het leukste aan je deelname? Ben benieuwd naar je reactie (hieronder).

Na de zomer beginnen 3 nieuwe koorprojecten. Praise United Apeldoorn (september), Vier Maten Glimlach Barneveld (oktober) en Vier Maten Glimlach Heerenveen (november). Je kunt meer informatie vinden en je opgeven via www.praiseunited.nl en www.viermatenglimlach.com

Vier Maten Glimlach-61

 

 

 

 

 

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

Comments
 • Je weet hoe ik het heb ervaren. Naast alle prachtige zaken die jij al benoemd hebt en die ik ook zo ervaar, geeft het me een podium om uit mijn comfort zone te stappen en zo ontzettend veel te leren van jou en Henk en de koorleden. Zingen is thuiskomen voor mij (zeker als het ter ere van onze God is!) en ik zou het zo graag vaker doen.

  Ik vind het afscheid nemen na het concert ontzettend lastig. En het wachten op het volgende project duurt dan zo lang! Ik zou graag meedoen aan PU Apeldoorn. Maar ik twijfel eigenlijk. (Heb je háár weer) Sowieso kijk ik uit naar vier maten Heerenveen. En wie weet dan toch Apeldoorn?

  Dank mannen, voor de superervaringen tijdens deze projecten.

  Liefs,
  Marion

  22 juni 2016
 • Hoe God door mensen heen spreekt en hen gebruikt!
  Kheb gedanst op de achterste rij! Take the Shackles of my Feet so I can dance..! Steeds een stapje verder uit de cocon ;-)! Op naar die prachtige vlinder! Net als Marjon, uit de comfort zone stappen. Heerlijke avond vanavond bij PUK.
  Succes verder! Gaaf hoe God jullie inzet voor Zijn Koninkrijk! Veel zegen.

  24 juni 2016

Geef een reactie

You don't have permission to register