logo
Legimus intellegam ea est, tamquam appellantur nec ei. Dicant perfecto deserunt quo id, ea etiam impetus pri. Mel ne vidit laboramus definiebas, quo esse aeterno
Wat overblijft… – Martin Brand
fade
6021
post-template-default,single,single-post,postid-6021,single-format-standard,edgt-core-1.1.1,tribe-no-js,kolumn-ver-1.3.1,edgtf-smooth-scroll,edgtf-smooth-page-transitions,ajax,edgtf-theme-skin-light,edgtf-blog-installed,edgtf-header-standard,edgtf-fixed-on-scroll,edgtf-default-mobile-header,edgtf-sticky-up-mobile-header,edgtf-animate-drop-down,edgtf-search-covers-header,edgtf-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default

Wat overblijft…

Een tekst die enkele jaren geleden bij me opkwam en als lied verscheen op het album ‘de Wens’ met MisSion. Zoveel mensen zijn afgeknapt op nep in de kerk en gelovige mensen. Religie. Schone schijn die werd ingehaald door de soms pijnlijke werkelijkheid of in ieder geval menselijke onvolmaaktheid. Ik zelf twijfel ook best wel aan een hoop dingen binnen de vorm en uiting van het christelijk geloof. Ik ben gegrepen door de Hoofdpersoon ervan. Maar wat we als kerk, Naamdragers van Christus, doen en laten staat denk ik best ver af van het leven dat Jezus zelf onderwees en liet zien. Maar zelfs al zouden we in alles proberen navolgers te zijn. We zijn nog steeds feilbare mensen. Onvolmaakt. Niet in alles als Jezus. Verre van zelfs. Maar geliefd door Hem. Dat wel. Als alle buitenkant wegvalt en religie te kort schiet blijft er wel degelijk iets over. Of misschien beter gezegd; Iemand.

Wat overblijft
Na storm en stortvloed
Wat blijft staan na strijd
Is de waarheid over Jezus
Waarheid die bevrijdt

Wat nog rest
Na desillusie
Wat nog houvast biedt
Ook als mensen pijnlijk falen
God veranderd niet

Wat behoudt zijn kracht door eeuwen?
Wat trotseert de tijd?
’t Is de waarheid over Jezus
Waarheid die bevrijdt

Mensentong zal ooit verstommen
Mensenwerk vergaat
Elke vorm
door ons verzonnen
Wordt ooit neergehaald

Wat blijft staan
Als beelden breken
en de sluier valt
Als onwaarheid is bezweken
Met bazuingeschal

Jezus Christus
Hoogste Koning
Ooit is de ontmoeting daar
Maak tot dan mijn hart Uw woning
Sterke rots
Onwankelbaar

Nieuwsgierig naar het liedje. Check het hier op Spotify.

Martin Brand

Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Met liedjes en verhalen trekt hij al jaren het land door.

2 Comments
  • Barbera
    Beantwoorden 6 mei 2015 at 10:25

    Amen!

  • Greetje Roelfsema
    Beantwoorden 12 mei 2015 at 13:52

    Martin Brand vandaag, 12 mei 2015 ben je jarig. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en Gods zegen in je nieuwe levensjaar. Heel veel zegen en suc6 samen met Elise Mannah en natuurlijk je begeleiders Henk Doest en Jaap Kramer.

Geef een reactie

Follow us on Instagram