Voor koren, bedrijven, scholen en kerken biedt Martin Brand creatieve workshops op maat. Door zijn brede ervaring als dramadocent, zanger, dirigent en presentator komen bij Martin muziek, theater, inhoud en presentatie bij elkaar. En veel plezier natuurlijk.

Koorworkshop

KOORWORKSHOP – ZINGEN IS COMMUNICEREN
In deze workshop van een dagdeel of een (repetitie)avond staat podiumpresentatie, beleving en expressie centraal. Martin heeft veel ervaring met alle soorten koren. Hij is vaste dirigent van Gospelkoor MisSion. Hiernaast leidt hij grote gelegenheidskoren (Praise United) en theater koorprojecten. Veel koren zingen technisch best goed, maar slagen er nog niet in om het gevoel en verhaal van een lied over te brengen. Het koor blijft op afstand van het publiek. In deze workshop leert het koor de basisprincipes van goede presentatie in durf, houding, stemklank, overgave, uitspraak en non verbale expressie beter beheersen. Continue reading “Koorworkshop”

Muziekteams van Kerken

TOERUSTING MUZIEKTEAMS IN DE GEMEENTE
Muziek, samenzang, aanbidding is een belangrijk deel van de zondagse dienst in veel kerken. In de meeste kerken zijn muziekteams actief die wekelijks hun taak uitvoeren en de gemeente voorgaan in de samenzang. Martin is regelmatig te gast bij muziekteams om hen een dag of avond te coachen. Vrijheid ervaren en ‘gaan staan’ in de bediening is een belangrijk doel van deze training. Continue reading “Muziekteams van Kerken”